Lekaru privedenom na Jarinju određen jednomesečni pritvor

Lekaru, koji je juče uhapšen na prelazu Jarinje zbog navodnog napada na službeno lice, određen je jednomesečni pritvor, potvrdio je za KoSSev njegov advokat Miloš Delević.
Lekaru privedenom na Jarinju određen jednomesečni pritvor
Foto: Beta/AP (Visar Kryeziu)
Osumnjičeni Nikola Todorović je danas izašao pred sudiju za prethodni postupak.

Delević kaže da njegov klijent priznaje da je napao službeno lice, ali ne onako kako tužilaštvo tvrdi.

"On je tvrdio i u sudu i u policiji da je bio sve vreme maltretiran i provociran, te da su ga njih četvorica odvela u jednu malu prostoriju gde je osetio veliki strah, usled čega je napao policajca", objašnjava Delević.
 
Kaže da je odbrana predložila meru jemstva, kako bi se branio sa slobode.
 
"Sud nije uvažio ovu meru, iako su svi uslovi za to bili ispunjeni", dodao je Delević, navodeći da je praksa sudova na Kosovu da se osumnjičenima koji su iz centralne Srbije neretko određuje pritvor, uz izgovor da ne postoji pravna saradnja sa zvaničnim Beogradom.
 
O privođenju Nikole Todorovića na Jarinju prvo je izvestila Kancelarija za KiM, navodeći da je on vozio maloletnu decu u opštinu Srbica na porodičnu krsnu slavu.
 
"Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali ga pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga", tvrde iz Kancelarije za KiM.
 
Hapšenje je u međuvremenu potvrdila i Kosovska policija, navodeći da Todorović, inače državljanin Srbije, nije posedovao potrebnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, te da je potom vređao policijske službenike, pa jednom od njih naneo telesne povrede.
  • A3

    09.04.2023 07:53
    Ima li objašnjenja?
    Ako je Kosovo Srbija, kako je ovako nešto moglo da se desi?
  • H

    08.04.2023 12:56
    H
    Novi sns kadar!
  • Dragan

    08.04.2023 10:24
    Buduci uhleb na VMA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija