Basta kaže da se borio na Kosovu, Obradović misli da priprema teren za odustajanje od KiM

Ministar privrede Rade Basta i predsednik Dveri Boško Obradović nastavili su svoju polemiku o položaju Srbije prema Kosovu i prema Ruskoj Federaciji.

Basta je najpre poručio, u odgovoru na pređašnje komentare lidera Dveri, da je politika Obradovića "pogubna po Republiku Srbiju i njene građane".

Kaže i da su njegovi lični stavovi ujedno i njegova uverenja.

"Za razliku od Vas, ja sam ratovao i borio se za našu Srbiju na Kosovu, imam četiri sina i generacija sam onih momaka koja su kao deca čekali u redovima za hleb, meso, gorivo, doba sankcija i za moju i svaku drugu decu u Srbiji ću se boriti da se to više nikad ne ponovi. Važno je očuvati mir, ekonomsku stabilnost i stvoriti uslove za prosperitetnu budućnost za sve građane i građanke Republike Srbije. To možemo ostvariti samo ako postanemo punopravna članica EU i usvojimo standarde kao svako normalno demokratsko civilizovano društvo", poručio je Basta na svom instagram profilu.
 
Dodaje da će uskoro pokrenuti jednu inicijativu "za koju je siguran da će se Obradoviću puno svideti".
 
Boško Obradović optužio je Bastu da je pre izbora govorio jedno, a nakon izbora drugo. Basta se, kako je poznato, zalaže za sankcije Rusiji.
 
"U Srbiji je postalo normalno da se pre izbora priča jedno, a posle izbora radi drugo. Prvo je ovu krajnje nedemokratsku praksu uveo deo prozapadne opozicije koji se pre izbora zalagao protiv sankcija Rusiji, a posle izbora postao najveći lobista za uvođenje sankcija ovoj prijateljskoj i savezničkoj državi. To važi pre svega za SSP Dragana Đilasa, ali i mnoge druge iz prozapadne opozicije, kojima se nedavno pridružio i ministar privrede u Vladi Srbije Rade Basta, dostojni naslednik Zorane Mihajlović, agenta stranog interesa i višegodišnjeg zapadnog lobiste u našoj vlasti", rekao je lider Dveri danas.
 
Kako kaže, pre izbora se Basta nije oglašavao o spoljno-političkim temama, bio je deo SPS-JS, a sada je postao "nosilac politike podrške ulasku Srbije u EU po svaku nacionalnu i državnu cenu i podrške NATO-u u ratu protiv Rusije".
"Ovo je klasična izborna prevara birača zbog koje u svim demokratskim zemljama ministar ili sam podnosi ostavku ili bude smenjen. Činjenica je, međutim, da se ništa od toga ne dešava iako se ministar Basta u kontinuitetu javno zalaže za uvođenje sankcija Rusiji i radi protiv zvanične politike Vlade Srbije i odluka Saveta za nacionalnu bezbednost", kaže Obradović.
 
Stava je da Rade Basta ima pravo na to kao političar, ali ne i kao ministar.
 
"Zašto zbog toga ne trpi posledice može značiti samo to da sve radi u dogovoru sa Vučićem i Dačićem i da su njegovi novi politički stavovi probni baloni i priprema za uvođenje sankcija Rusiji, što predstavlja drugi zapadni ultimatum Srbiji pored priznanja lažne države Kosovo kroz prihvatanje i primenu protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma o KiM", smatra Obradović.
  • Lokal

    12.04.2023 11:46
    Srbija među šljivama
    Odavno se priča da je prvo poslaničko mesto prodao za petocifren iznos (u evrima). Onda je usledilo drugo... a sada je ministar. A vi narode, kako ste?
  • Cluff

    11.04.2023 05:00
    Ova nije ni jedna regularna uniforma iz vremena 99 g.
  • Dukiz

    11.04.2023 01:47
    Setio sam se
    Ovo sam ja slikao Bastu u bašti kada smo igrali paintball. Ovaj dedica pored je vrtlar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.