FOTO: Dečje odmaralište na Avali zapušteno i devastirano

Dečje odmaralište "Šuplja stena" na Avali udaljeno je 25 kilometara od Beograda, a većina njegovih objekata je devastirana i neupotrebljiva za korišćenje.
FOTO: Dečje odmaralište na Avali zapušteno i devastirano
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Bungalovi, koji su bili namenjeni za korisnike odmarališta, napušteni su i razvaljeni, a u njima se nalaze velike količine raznog smeća, pocepani dušeci, uništen mobilijar, špricevi, igle…

"Šuplja stena" ima dva manja i jedan veliki otvoreni bazen, koji su zarasli u korov i skoro šesnaest godina su van funkcije.
U sklopu prostora bazena, nalazi se objekat u kojem je smeštena svlačionica, ali ulazak unutra predstavlja bezbedonosni rizik.
 
Delovi zida svlačionice se urušavaju, kupatila su izlomljena i puna paučine, a drvene kabine propadaju.
 
 
Odmaralište poseduje dva objekta koja su pre nekoliko godina renovirana, a glavni objekat ima restoran, koji mogu koristiti svi gosti.
 
Drugi objekat raspolaže sa 70 mesta, u kojem se nalaze višekrevetne sobe, sa najviše šest kreveta, koje imaju etažna kupatila.
 
Ovim odmaralištem je od 2013. do 2019. godine upravljao Sportsko-rekreativni obrazovni centar "Vračar", a 2019. godine upravljanje je prešlo na grad Beograd.
  • Vojislav

    10.04.2023 09:13
    Nekad SFRJ a danas 0
    I nekadasnja odmaralista u Hrvatskoj (Rab, Novi Vinodolski) u koja smo išli za vreme Jugoslavije su zapuštena. Jedino se koliko toliko drži ono na Kranjskoj Gori, ali i ono pati za renoviranjem.
  • Vera

    10.04.2023 09:01
    Bilo je prelepo odmaralište sa divnim bazenima i puno dece. Žalosno je što je u takvom stanju.
  • zgađen

    10.04.2023 07:05
    Štetniji od kuge
    Još jedan dokaz kako sekta brine za našu decu. Za njihovu decu brinu mnogo, mnogo odgovornije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija