Šapić o Kentkartu: Zaustaviću pljačku, tužilaštvo i policija da utvrde da li je snimak autentičan

Zaustaviću pljačku Beograda i pokrenućemo sudski postupak protiv odgovornih u privatnoj kompaniji, ali i odgovornih u Gradskoj upravi koji su potpisali štetan ugovor, izjavio je Aleksandar Šapić.
Gradonačelnik Beograda je to rekao najavljući raskid ugovora sa Kentkartom.
"Mesecima smo s Kentkartom pregovarali i pokušavali da rešimo problem naplate u gradskom prevozu. Nisam mogao da prihvatim da već 13 godina opada prihod Grada Beograda, preciznije sa devet milijardi dinara pao je na šest milijardi, a pritom građani nisu zadovoljni i ne plaćaju prevoz", rekao je Šapić za TV K1.
Šapić je naglasio da Grad čitavu GPS opremu, koju je platio i u čijem je vlasništvu, danas ne može da koristi, jer nema šifre za pristup.
 
"Prvi sam odlučio da zaustavim pljačku Beograda. Postoje dokazi da je prihod manji za tri milijarde dinara, da je novac prvo išao na njihove račune, pa tek onda na račune Grada, da je sistem validatora lažan, jer se samo 20 odsto ljudi validira, te su informacije za obradu nerelevantne i nebitne", predočio je Šapić.
 
Prema rečima Šapića, GPS sistem radi na 3G mrežu i uopšte se ne može utvrditi gde se vozila nalaze, a privatnici se plaćaju po kilometraži.
 
"Duboko verujem da će građani, kada budu vratili poverenje u svoj grad i kada vide da sistem funkcioniše, plaćati karte i da će budžet početi da se puni", rekao je Šapić.
 
Šapić je naglasio da neće pristati ni na kakve ucene interesnih grupa, niti predstavnika privatne kompanije kako ne bi ušao u rušenje "lošeg sistema kojim se godinama pljačka Beograd".
 
Komentarišući video snimak koji je objavio BIRN, rekao je da će tužilaštvo i policija da utvrde da li je snimak autentičan, ali da prvi put čuje "da je neko optužio državnog službenika da je hteo da namesti nešto u interesu grada, a ne u svom ličnom interesu".  
 
"Da li je autentičan snimak, da li je montiran? Mislim da treba da reaguju policija i Tužilaštvo, i ne znam šta su do sad čekali. Pošto ja znam za taj snimak duže od mesec dana i njime mi je prećeno. Mene nisu mogle da zaustave mnogo ozbiljnije stvari od nekog snimka za koji treba da se utvrdi da li je autentičan. Oni su optužili državnog službenika da želi da namesti nešto da bi zaštitio interes grada, a ne da bi pribavio ličnu korist", rekao je gradonačelnik i dodao da on ne zna šta je Milanović sa njima pričao.  
 
Kaže i da su njemu ljudi, među kojima je i Milanović, doneli dokaze o malverzacijama i šteti koju grad ima.  
 
"Šta su oni pričali, šta su razgovarali, ko je koga snimao...ne znam. Što nisu odmah otišli u policiju ako je neko bio ugrožen?", rekao je Šapić i dodao: "Do tada neće da me zaustave da im rasturim ovaj lopovski sistem". 
 
Kaže i da se sada uvlači Turska kao država i da to nema veze sa Turscima. 
 
"Turska je ozbiljna država. Ima veze sa čovekom, sa tim Terzićem koji je nosilac celog posla. Pre 15 godina je muljao s dopunama Telekoma, optužen je da je prodavao lažne dopune", naveo je Šapić i dodao da je taj čovek 13 godina kontrolisao ceo sistem. 
 
Dodao je da su mu Milanović i čitav sektor za javni prevoz rekli da ne treba ulaziti u bilo kakve dogovore s tim ljudima. 
 
"Moja ideja je bila da se dogovorimo misleći da je jedini problem što oni loše kontrolišu i naplaćuju", naveo je i istakao da su ipak videli da je ceo sistem lažan, odnosno postavljen na laži i obmani.  
  • Nakica

    11.04.2023 16:02
    podrska Sapicu
    Kako su se nazadnjacki botovi uznemirili i napadaju Sapica po nalogu. Bice da je nazadnjacima krivo sto im Sapic otima kontrolu nad GSP-om u Beogradu. Sapic je narodu dao veliko pojeftinjenje karata. Nazadnjaci nisu davali nista, a otimali su besomucno. Evo kod nas u NS, nazadnjaci maltene ugasise JGSP. Izgleda treba i mi treba da pozovemo Sapica da poskida ove nazadnjacke lopove, da nam: se vrate novi autobusi, da se vrate ukinuti polasci i karta pojeftini.
  • Limanac

    11.04.2023 15:04
    Da li su i tvoje komšije građani Beograda?Da li imaju i oni pravo da ne gledaju u tvoje zidine?
  • LAKI

    11.04.2023 14:33
    Iskreno
    i pored dobre volje ništa ti ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.