Vučević: Ponovo laž da šaljemo oružje Ukrajini

Po ko zna koji put je objavljena laž da Srbija prodaje oružje Ukrajini, rekao je ministar odbrane Miloš Vučević.
U pitanju je reakcija ministra na saznanja agencije Rojters koja je objavila navodne informacije iz tajnog dokumenta Pentagona da se Srbija obavezala na slanje oružja Ukrajini ili da je to već učinila.
"Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala oružje ni ukrajinskoj ni ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta, niti će. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike", rekao je Vučević, prenosi Sputnjik.
Ministar kaže i da naša država prodaje oružje trećim stranama, koje su daleko od sukoba i nemaju nikakve veze sa njim.
 
"Uvek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule i uzuse poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije", rekao je Vučević.
 
Više o tome šta je Rojters objavio o slanju srpskog pružja Ukrajini čitajte OVDE.

Komentari 47

  • Djordje

    12.04.2023 17:21
    ...
    Ne znam da li je laž, ali voleo bih da je istina i da pomognemo Ukrajini. Ona je izložena pljačkaškoj agresiji. Pre toga je Putin opljačkao nas pretnjom prisilivši Tadića i Koštunicu da predaju NIS. Praunuci naši će zbog toga reket Rusima plaćati.
  • DžiajDžo

    12.04.2023 15:43
    bpr kaže "pada kiša"
    U da stojim na kiši i kisnem: ne verujem mu.
    Lažov je lažov.
    A, "ko laže, taj i krade..."
    Kada ovo sada prodje, hteče da se prošeta gradom...

  • Eee

    12.04.2023 15:16
    Eee
    Eee tako je kada se izgubi poverenje gradjana! Ja licno kao i vecina nista vama neverujen bukvalno! Toliko ste za 11 godina slafali i varali da ste usli u Istoriju po tome i neverujem dace vas iko ikada prestici u tome!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija