Raspisan konkurs za direktora i glavne i odgovorne urednike RTS-a

Radio televizija Srbije raspisala je konkurs za direktora televizije i glavne i odgovorne urednike Informativnog programa, Кulturno-umetničkog, Obrazovno-naučnog i Zabavnog programa.
Raspisan konkurs za direktora i glavne i odgovorne urednike RTS-a
Foto: 021.rs
Novi direktor RTS, kao i glavni i odgovorni urednici, biraju se za period od četiri godine.
Od kandidata za direktora RTS-a se traži da je "istaknuti medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u televizijskoj delatnosti", znanje jednog svetskog jezika i sa najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima.
Кandidati za direktora RTS i za glavne i odgovorne urednike programa ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci, kao ni lica koja ne ispunjavaju druge uslove za obavljanje tih funkcija u skladu sa zakonom.
 
Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Politika", Službenom glasniku i na sajtu RTS-a.
 
Upravni odbor RTS će imenovati direktora Televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike ovih programa u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Ukoliko odluka u navedenom roku ne bude doneta, biće raspisan novi javni konkurs.
 
O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Teme

RTS
  • Zd-ns

    13.04.2023 22:53
    Kukumacenje
    Hoce li opet kukumakati "zuti"da jos ostane u RTS, da jos malo.pljackaju drzavu i narod. Sta bi jel' se to zataskalo, ucutali se nema hapsenja. Da je u pitanju siromah koji ukrade kiflu u marketu, vec bi bio u zatvoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.