Brnabić o izborima na Kosovu: Dan kad se legalizuje poslednji evropski geto

Premijerka Srbije Ana Brnabić, povodom izbora u četiri opštine na severu Kosova, izjavila je da je ovo dan kada se poslednji evropski geto legalizuje.
Brnabić o izborima na Kosovu: Dan kad se legalizuje poslednji evropski geto
Foto: 021.rs
Navodi da se pravi demokratski izbori ne mogu održavati uz prisustvo oružanih snaga i oklopnih vozila.

"Zapamtite ovaj dan. Ovo je dan kada se legalizuje i legitimiše poslednji evropski geto. Ovo su fotografije koje zaista oslikavaju ‘vladavinu prava’ i pravo značenje ‘demokratskih izbora’ na Kosovu i Metohiji koje podržavaju EU i Kvinta", navela je Brnabić na Tviteru, uz fotografije kontejnera u kojima se glasa i kraj kojih stoji policija, a u blizini su parkirana vozila Kfora.

Ona je pozvala OEBS da "ovakve izbore preporuči kao najbolji primer: održavanje izbora u privremenim kontejnerima pod direktnim nadzorom oružanih snaga".
 
"Izbori – slobodni i pošteni, sa oružanim snagama i oklopnim vozilima! Ovo je Evropa, u 21. veku", napisala je Ana Brnabić i izbore nazvala šaradom.
 
 
"Ovo sada postaje nova demokratska norma, koju su uveli i podržavaju kreatori ‘Republike Kosova’. Na kraju ove šarade, ovakve izbore, u ovakvim uslovima, licemeri koji su negovali takvu ‘republiku’ smatraju normalnim", dodala je.
 
"Isti oni koji su pre 10 godina posredovali i garantovali Briselski sporazum, koji nikada nisu ni planirali da ga primene. Budite ponosni! Slavite danas vaša dostignuća. Uživajte u slavi onoga što ste stvorili!", napisala je Brnabić i označila amabasadora SAD na Kosovu, Evropsku službu za spoljne poslove i OEBS na Kosovu.
  • zztop

    23.04.2023 21:33
    Ana kad u srbiji budu tako osigurani izbori ti, tvoj šef, partija i bratija padate sigurno...
  • Prezime

    23.04.2023 20:21
    ...u bivsoj srpskoj koloniji.
  • Hm

    23.04.2023 20:06
    Tamo je toliko puno političke prljavštine sa apsolutno svih strana da je najbolje da se na sve povuče voda.

    Svi koji su se takli Kosova su krivi što su ih albanci žestoko zeznuli. A to je sve bilo pre xx godina. Samo su ovi voleli da laži narod da je Kosovo Srbija. A sad su računi dospeli na naplatu. Pa im se obraz crveni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija