Bajatović: Cena priključka za gas ostaje ista, menja se procedura i ukidaju takse

Cena priključka domaćinstava na gas ostaje ista - 780 evra, a potrošači, prema rečima direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, više neće plaćati takse.
Bajatović: Cena priključka za gas ostaje ista, menja se procedura i ukidaju takse
Foto: Pixabay
On je za RTS rekao da se cena od 780 evra neće menjati iako je došlo do rasta cena goriva, repromaterijala i radne snage.
"Cenu priključka nećemo menjati. Cilj je da se smanje obaveze potrošača. Do sada ste morali da odete u Opštinu, predate projekat gasifikacije, onda izlazi tehnička komisija, plaćate takse, pa dobijate upotrebnu dozvolu. Sada dajete projekat u Opštini i sve ostalo je na operateru, ‘Srbijagasu’ ili nekom drugom operateru na distribuciji, a u Srbiji ih ima 36, njima dajete projekat. Oni dođu da priključe, izlazi komisija koju formira operater, nju ne plaćate vi i nikoga više ne obaveštavate", objašnjava Bajatović.
Na pitanje u kom roku potrošač mora da bude priključen, Bajatović odgovara da je rok 90 dana od potpisivanja ugovora, ali da "to obično bude i ranije".
 
Od kada je država smanjila cenu priključka veliko je interesovanje domaćinstava za uvođenje gasa, ali taj posao ne ide planiranom dinamikom. Direktor Srbijagasa objašnjava da je problem u lancima snabdevanja setovima.
 
"Ovde, u ‘Petrohemiji’ imamo proizvodnju ostalog što nam treba, plastičnih cevi, možemo da kupimo i čelične, ali setove nismo mogli da kupimo, a imamo više od 45.000 zahteva", rekao je Bajatović ističući da je to povećanje od 15 odsto samo u ovoj godini, budući da sad postoji 320.000 gasnih priključaka.
 
Očekuju, kako kaže, da stigne narudžbina od 25.000 priključaka, tako da će veći deo tih zahteva biti ispunjen.
 
Prvo će, kako je rekao, biti priključeni potrošači u Vojvodini, Beogradu, Požarevcu i Smederevu.

Teme

GAS
  • Jovan

    28.11.2023 16:57
    Dp gas
    Cena prikljucka za gas u novom sadu 135000din
  • Marija

    27.11.2023 10:25
    Nakon što sam zvala Srbijagas da pitam kako to u Novom Sadu ne može na rate, rekli su da je NS Gas druga firma, pa da eto u Novom Sadu ne može na rate. Znači, Srbijagas ne isporučuje gas u Novom Sadu i konkretno u Bačkom Petrovcu. Ko će kome ako ne svoj svome!
  • Ljiljana

    20.11.2023 11:26
    gas u domaćinstvu
    Nije mi jasno zašto je u Titelu ta investicija nešto preko 2000 €. KADA SU KRENULI REČENO JE 780 € 72 RATE I TO JE TO.KADA SAM REŠILA DA SE PRIJAVIM SHVATILA SAM DA JE U IGRI POTPUNO DRUGI IZNOS . ODUSTALA SAM JER NEMAM 2000€ KEŠA ZA TAJ LUKSUZ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija