Brnabić odgovorila Lazoviću: EPS se nikad neće privatizovati, to je naše nacionalno blago

Poslanik koalicije Moramo Radomir Lazović upozorio je u Skupštini Srbije da je usvajanje novog Statuta EPS uvod u privatizaciju tog javnog preduzeća.
On je dodao da će njime upravljati i donositi odluke samo ministar energetike, na šta je premijerka Ana Brnavić uzvratila da EPS nikada neće biti privatizovan.
Pošto je Lazović ocenio da je EPS izložen političkom uticaju, Brnabić mu je odgovorila da on polazi od sebe i svojih koalicionih kolega koji su u ranijem priodu privatizovali sve u Srbiji.
Odgovarajući na Lazovićevo pitanje o EPS, ona je ponovila da to javno preduzeće predstavlja nacionalno blago i konstatovala da niko od predstavnika Vlade nije pomenuo mogućnost njegove privatizacije.
 
Brnabić je optužila Lazovićevu organizaciju Ne davimo Beograd da se odjednom "zabrinula" za EPS, tvrdeći da se ranije zalagala za ukidanje termoelektrana.
 
"Sad ih koristite u političke svrhe. Idete na protest u Lazarevac i Kolubaru, a vi ste se zalagali da se oni unište", rekla je Brnabić.
 
Ona je ukazala da su Lazović i njegove kolege uvek protiv nečega, samo da je protiv vlasti.
 
"Koristite rudare za političke svrhe, kao i njihove porodice", rekla je Brnabić.
Održana vanredna sednica Skupštine EPS-a, primena preporučene cena za komercijalne kupce 
 
Vanredna sednica skupštine Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (EPS) održana je danas, što je ujedno i prva sednica skupštine otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
 
Sednici Skupštine je, osim predstavnika osnivača, odnosno države, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović prisustvovao je i predsednik Nadzornog odbora EPS-a Jovan Despotović. Odlučeno je da bude realizovan zaključak Vlade Srbije kojim je preporučena EPS-u cena električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati od 1. maja.
 
Đedović je posle sednice istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja zemlje.
 
"U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje", rekla je ministarka.
 
Dodala je da će uskoro biti usvajani strateški investicioni projekti u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna, što je u interesu svih građana. 
  • Ha

    28.04.2023 08:20
    Šef
    Nikad ne reci nikad! Pa i šef je rekao da se nikad neće kandidovati za predsednika!
  • Marko

    28.04.2023 07:50
    Govori lazi jer istina ne vazi
    Tako je isto Vucic 2017.god izjavio da se nikad nece kandidovati za predsednika republike, kad ono usao u dva mandata...tako je naucio da obmanjuje narod i ovu pionirku digitalizacije.
  • Drug Crveni

    28.04.2023 07:47
    Uništili ste sve čega ste se dohvatili .Sledeća su JKP.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija