Ambasador Rusije: Delimo tugu sa bratskim srpskim narodom

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izrazio je saučešće zbog "tragedije koja je zadesila bratski srpski narod ubrzo nakon stradanja dece u napadu" u osnovnoj školi u Beogradu.
"Izražavam duboko saučešće u vezi sa tragedijom koja je zadesila bratski srpski narod samo nekoliko dana nakon pogibije nevine dece u školi 'Vladislav Ribnikar'", napisao je Bocan Harčenko na Tviteru.
On je poručio da deli tugu s porodicama i prijateljima u školi i u "terorističkom napadu" kod Mladenovca i poželeo brz oporavak ranjenima.
"Najoštrije osuđujem težak zločin koji se dogodio 4. maja. Želim da istaknem da je, zahvaljujući brzom i visoko profesionalnom delovanju srpskih organa za sprovođenje zakona, zločinac brzo priveden", naveo je Bocan Harčenko.
 
Rekao je da je, obzirom na "nedavne kobne događaje i nacionalnu žalost od danas u Srbiji i iskreno saosećajući sa tugom bratske Srbije, Ambasada odlučila da odloži sve planirane masovne događaje kulture u svojoj organizaciji".
 
Nedaleko od Mladenovca muškarac (21) je u noći između četvrtka i petka, 4. i 5. maja automatskom puškom ubio osam i povredio 14 ljudi, a uhapšen je posle višečasovne potrage.
 
U Srbiji je danas počela trodnevna žalost povodom oružanog napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gde je u sredu učenik (13) ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šestoro đaka i nastavnicu.
 
Ambasador najavio održavanje manifestacije "Besmrtni puk" povodom Dana pobede
 
Bocan Harčenko je najavio da će se "zajedno sa srpskim prijateljima", povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu 9. maja, odati počast vojnicima i organizovati memorijalne svečanosti, uključujući i manifestaciju "Besmrtni puk".
 
"Zajedno sa srpskim prijateljima i ruskim sunarodnicima nameravamo da odamo počast vojnicima-oslobodiocima i učestvujemo u memorijalnim svečanostima povodom 78. godišnjice Velike Pobede, uključujući i akcije 'Besmrtni puk'", napisao je Bocan Harčenko na Tviteru.
Manifestacija "Besmrtni puk", u znak sećanja i počasti svima koji su poginuli u borbi protiv fašizma u Drugom svetskom ratu, organizovana je prvi put u Rusiji 2011. godina, kada je ulicama Tomska marširalo 5.000 ljudi noseći slike predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.
 
U Beogradu je ta manifestacija prvi put organizovana 2016. godine.
  • Pa hvala

    06.05.2023 12:06
    sa željom da slobodno možete i bolje da nas ne volite, i u zamenu za tu lažnu ljubav da nas poštujete kao naciju.
  • Hvala

    05.05.2023 20:29
    Ljubi brat
    Samo nemoj sa tim "bratski narod". Kad nas ne bi više branili i iskazivali brigu za nas mnogo bi nam pomogli, pogotovo u kontekstu ovih nemilih događaja.
  • 9

    05.05.2023 16:01
    Kasno
    Marko na Kosovo stiže.
    Bio je zauzet osluškivanjem hoće li pinokio kod princa ,a ovaj ni da stisne ni da prdne i kooo onda gazdi poslati izveštaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.