FOTO: Pokušale REM-u da dostave zahtev za ostavkama, odbijene, pa papire zalepile na zid

Poslanice opozicije danas nisu uspele da na pisarnicu REM-a predaju tekstove ostavki članova Saveta tog tela, pa su ih zalepile na zid ispred kancelarija REM.
FOTO: Pokušale REM-u da dostave zahtev za ostavkama, odbijene, pa papire zalepile na zid
Foto: FoNet (Ana Paunković)
Opozicione poslanice izjavile su novinarima kako im je rečeno da pisarnica danas ne radi i da je trebalo da se najave. Ocenile su da to ukazuje da su institucije zatvorene za građane.
U ponuđenom tekstu ostavke piše da se one podnose zbog "potpune pasivnosti REM, suprotno zakonu, zbog promocije mržnje, agresije i kriminala u sferi elektronskih medija, u situaciji alarmantne eskalacije nasilja".
Poslanica Zeleno-levog kluba Jelena Jerinić istakla je da su lepljenjem teksta ostavki dostavile predlog opozicije, a da je na članovima Saveta REM da prihvate takav tekst ili uobliče sopstveni tekst ostavki.
 
Poslanice smatraju da su prenele poruku građana sa protesta koji je održan u ponedeljak.
 
 
Jerinić je istakla da je na isti način juče reagovao i predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić kada su pokušali da mu dostave potpise kojima se traži sednica parlamenta, ali da će sutra tekst ostavke ponuditi i ministrima u Vladi Srbije, samo da se nada da će doći do pisarnice.
 
Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da je potpuno jasno da predsednica Saveta REM Olivera Zekić, kao i njeni saradnici u REM nisu bili u stanju da se "suoče sa pet poslanica koje su došle da im predaju tekst njihove ostavke".
 
Poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić navela je da su i juče i danas pokušali da poštuju proceduru, ali da su naišli na zaključana vrata, ocenivši kako to znači da su institucije zaključane za građane, umesto da budu njihov servis.
 
To pokazuje i da zahtevi građana sa protesta neće biti ispunjeni, ocenila je Rakić i pozvala građane da što masovnije dođu u petak u 18 sati na protest "Neka Srbija stane".
 
Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić istakla je da ljudi koji rade u REM nameravaju da i dalje budu "mentalna trovačnica ovog naroda i da neće da razgovaraju ni sa kim ko bi da ih suoči sa onim što rade, a rade veliko zlo".
Upitana o poruci predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je spreman da razgovara o ukidanju rijalitija, Jerinić je rekla da on stalno uzurpira nadležnosti drugih organa - Vlade, pravosuđa i sada REM.
 
"Mi poštujemo pravni sistem ove zemlje i svi naši zahtevi upućeni su nadležnim organima. Juče smo se obratili predsedniku Skupštine, jer nećemo tražiti od Vučića sednicu Skupštine. Nema potrebe da razgovaramo sa osobom koja nije nadležna", rekla je Jerinić. 
  • Jogi Letač

    10.05.2023 15:20
    Probajte da uručite 3 dana zaredom. Četvrtog dana zatražite da se zaposleni u REM-u otpuste, jer ne dolaze na posao...
    Dobar vic, jel' da?
  • Šapčani

    10.05.2023 14:36
    I sutra će reći kako ih REM ignoriše a one su uredno predale zahtev…
    I tako u krug, hajde da se igramo
  • pošta

    10.05.2023 14:18
    Ostavke
    ne smeju da prime ni 5 žena da im uruce papire. Svi treba da im posaljemo poštom zahteve za ostavkom . Preporučeno , sa povratnicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".