Petković: Nije bilo napretka u novoj rundi dijaloga Prištine i Beograda

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, održali su danas u Briselu zajednički sastanak u okviru tehničkog dijaloga dve strane.
Nova runda dijaloga počela je jutros odvojenim bilateralnim sastancima specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa Petkovićem i Bisljimijem.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da danas nije ništa dogovoreno, da nije bilo napretka i da prištinska strana tvrdi da ne zna šta je Zajednica srpskih opština (ZSO).
Petković je novinarima u Briselu rekao da razgovori nisu bili laki, te da je ponašanje glavnog prištinskog pregovarača Besnika Bisljimija, kako je rekao, "bilo skandalozno", jer je došao nepripremljen i odbijao da priča o bilo kojoj temi.
 
"Bisljimi je došao sam, bez papira i kada je trebalo da pričamo o daljoj implementaciji formiranja ZSO ili o pitanju nestalih i slobodi kretanja i ostalim važnim pitanjima kao što je institucionalno nasilje, Bisljimi nije želeo da da nikakve konkretne odgovore i upadicama je pokušavao da obesmisli dijalog", rekao je Petković.
 
Petković je ocenio da Priština još jednom pokazuje da nema nameru da formira ZSO i ponovio da je Bisljimi, koga je više puta oslovio sa Kurti (premijer Kosova Aljbin), rekao da "ne zna šta je to".
  • 1244 UN

    16.05.2023 07:11
    1244 UN rezolucija kaže da pregovora može samo biti o stepenu autonomije Kosova i Metohije kao pokraine unutar Srbije. Vučić mora da ode, jer ne može po 1244 ni da se seda za sto za pregovore ako papir na stolu nije autonomija !! Francusko-Nemački plan nije autonomija Kosova, nego priznanje države Kosovo, i po 1244 o tome se čak ne može ni razgovarati. Vučiću odlazi ! Novi izbori, i novi predsednik da traži poštovanje 1244 UN rezolucije i samim tim otpadaju svi predlozi, planovi koji u okviru dogovora nemaju autonomiju pokraine Kosmet. Podsetiću da je 1244 minimum za Srbiju jer je potpisana pod bombama. Ali ok, taj minimum za Srbiju potpisan pod bombama kaže 1244 UN da je Kosovo pokraina Srbije, u koji će se vratiti 1000 vojnika Srbije, druge vojske nema sem te, a treba da se vode pregovori o "autonomiji". Vučić sakrio od Srba rezoluciju 1244 UN , OstAVka !
  • Penzos

    15.05.2023 21:26
    ???
    Nema pomaka u pregovorima ali ima jos deviznih dnevnica
  • H

    15.05.2023 20:21
    H
    I nejce,kada ste sve predali po dogovoru! Ali niste računali da će vam se bas sada,desti NAROD!!! OstAVka!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.