Predsednik sindikata "Sloga": Radnici, ako vas pritiskaju da idete na SNS skup - snimite, prijavite

Predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željko Veselinović osudio je pritisak na zaposlene, posebno u javnim preduzećima i na radnike zaposlene na određeno vreme, da prisustvuju mitingu SNS.
Predsednik sindikata "Sloga": Radnici, ako vas pritiskaju da idete na SNS skup - snimite, prijavite
Foto: 021.rs
"Poštovani građani Srbije, mnogi od vas su ovih dana imali prilike da čuju kako se zaposleni prisiljavaju da prisustvuju mitingu Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića", rekao je Veselinović u svom obraćanju na društvenim mrežama.
"Svesni smo da većina prisiljenih da prisustvuju dolazi protiv svoje volje, ucenjeni gubitkom posla. Takvo ponašanje je neustavno i nezakonito, jer krši brojne članove Zakona o radu i Ustava. Ako vas šef ili nadređeni tera da potpišete i idete na miting, pokušajte da snimite ili fotografišete taj spisak i dostavite ga nama ili bilo kojoj drugoj opozicionoj organizaciji", savetovao je Veselinović.
Kako je istakao, samo tako mogu podneti odgovarajuće krivične prijave i tužbe protiv onih koji vrše pritisak.
 
"Možete iskoristiti priliku i da posetite Beograd, prošetate se, obiđete znamenitosti, popijete kafu i na taj način iskažete svoj revolt. Ako odbijete, mi smo tu da vam pružimo podršku. Ako se složite sa pritiscima, želim vam sreću", naveo je on.  
  • ratata

    25.05.2023 11:13
    Nemojte biti kukavice! Kada dobijete od njihovih sekretarica sumnjiva dokumenta tipa kapilarni glasovi da im skupljate prvo nosite kući da skenirate na telefone i druge uređaje, napišete od koga ste dobili i objavite negde na cloudovima kao što su neki objavili spisak Internet tim SNSa!
  • Sredoje

    18.05.2023 13:32
    Ja sam otkaz od takvih vec dobio, juce potpisan, cekam da stigne na kucnu adresu!
  • B

    18.05.2023 13:31
    tako je
    Prijavite one koji su vas zaposlili.
    Da li iko ovde shvata da je u Banovini stalno ista ekipa, bez obzira ko vlada.
    Samo se po promeni partije na vlasti, promeni partija i teraj dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija