Tužilaštvo proverava ima li odgovornosti majke dečaka koji je u školi na Vračaru ubio 10 osoba

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet u vezi masovnom ubistvom 3. maja u OŠ "Vladimir Ribnikar".
Tužilaštvo proverava ima li odgovornosti majke dečaka koji je u školi na Vračaru ubio 10 osoba
Foto: FoNet/AP
Cilj ove istrage je da se utvrdi da li se u radnjama M. K. - majke maloletnog dečaka koji je počinio masovno ubistvo u toj školi, stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.
Tužilaštvo je beogradskoj policiji uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K, da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.
Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi "dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu", kao i da utvrdi da li se ta porodica "od ranije nalazila u evidenciji tog organa".
 
Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izveštaji policije i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će "bez odlaganja biti obaveštena o daljem toku postupka i donetim odlukama", naglašeno je u saopštenju.
 
Otac dečaka uhapšen je posle zločina u školi, a posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, određen mu je pritvor do 30 dana. 
  • Tanja

    22.05.2023 19:32
    ?
    Kako je neko dobro primetio, ovde je ostalo neodgovoreno na samo još jedno pitanje:
    KO i ŠTA je doveo do toga da od onog slatkog petogodišnjeg dečaka koji vrlo razgovetno, artikulisano i sa iskrenom dečijom ozbiljnošću nabraja i opisuje svoje omiljene igračke (figurice Gormiti) do najmonstruoznijeg trinaestogodišnjaka u poznatoj istoriji?
    Taj odgovor nikog ne može vratiti u život, ali može spasiti xy budućih.
  • Zbogom pameti

    22.05.2023 13:13
    Zena je bila forenzicar. Tako da je i sa te strane decak bio upoznat sa mnogim stvarima.
  • Anica

    22.05.2023 12:21
    Tuga za celu nacijuOvo što se
    Ovo što se desilo krv ledi u žilama ti ljudi su bolesni...svim porodicama i Veloj naciji dometi.pa gdje smo to mi bacite telefone uči dijete empatiji..da voli da se igra da pogleda oko sebe a ne u taj aparat koji zlo donosi ...ljubi bližnjega svoga da bi sretan bijo..jadna majka...koja ne pokloni toplinu i ljubav svom detetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.