Ministarstvo objavilo brojeve telefona za mlekare da se prijave za pomoć u otkupu mleka

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pozvalo je poljoprivrednike kojima su mlekare otkazale otkup mleka da se jave kako bi im pomogli.
Ministarstvo objavilo brojeve telefona za mlekare da se prijave za pomoć u otkupu mleka
Foto: Pixabay
Poljoprivrednici mogu da se prijave na brojeve 011/302 01 00, 011/302 01 01 i 011/302 01 18.
"Sve prijave biće evidentirane i intenzivno će se raditi na rešavanju tog pitanja i pronalaženja rešenja za plasman njihovog proizvoda", navodi se u saopštenju.
Mlekare su pojedinim farmama otkazale otkup mleka sa obrazloženjem da je na tržištu višak mleka.
 
Višak mleka je, kako tvrde proizvođači, posledica velikog uvoza te namirnice.
 
Sporazumom koji su danas u Vladi Srbije potpisali predstavnici udruženja poljoprivrednika koji su pet dana protestovali i blokirali saobraćaj u više mesta u Srbiji predviđeno je, pored povećanja subvencija, da resorno ministarstvo pronađe rešenje za otkup mleka proizvođačima kojima je otkup otkazan.
  • Senilko

    22.05.2023 15:52
    Nije nego
    Nema viska mleka nego je mleko skupo. Nema viska mesa nego je i ono skupo. Ljudi manje kupuju pa otuda slaba potraznja. Ili nije nista skupo nego mi nemamo para, obrni okreni ja kupujem manje mlecnih proizvoda, manje mesa, manje ovoga onoga. Nisam ja bez para nego sam na dijeti...
  • Pop

    22.05.2023 13:05
    Mleko
    Da preuzmu mleko,a kada će i koliko da plate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija