Skupština Srbije danas nastavlja raspravu o bezbednosnoj situaciji, REM-u, Gašiću...

Skupština Srbije nastaviće danas sednicu na kojoj se razmatra vladin izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava u školi "Vladislav Ribnikar" i kod Smedereva i Mladenovca.
Pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, poslanici će raspravljati i o Izveštaju o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.
Na dnevnom redu je i predlog za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedija, koji je podneo poslanik Radomir Lazović i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.
Rasprava o bezbednsnoj situaciji je počela 18. i nastavljena 19. maja, a vladin izveštaj predstavila je premijerka Ana Brnabić koja je rekla da će u narednom periodu 12.368 policijskih službenika obezbeđivati 1.832 škole u Srbiji, kako državne, tako i privatne.
 
Dodala je da je počeo sa radom elektronski sistem prijave nasilja nad decom na platformi "Čuvam te".
 
Takođe, Brnabić je rekla da će Vlada razoružati Srbiju i da će 90 odsto dozvola za oružje biti povučeno.
 
Premijerka je rekla da će odgovarati na pitanja poslanika i raspravljati koliko god treba o bezbednosnoj situaciji pre i posle tragedija, o merama koje su preduzete, očekivanjima od njih i dokle se stigli sa njihovom implementacijom.
  • "skupstina"

    23.05.2023 09:11
    vec 30 godina
    Mlate praznu slamu.... sve ih treba pohapsiti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • lazović

    23.05.2023 08:52
    patka
    daje predlog Srbijo ovaj je poslanik ccc!
  • zztop

    23.05.2023 08:25
    A oće sednici prisustvovati i smirena ana b. , pitam zbog mikrofona...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.