Još jedan korak ka Nacionalnom fudbalskom stadionu - tender za tehničku dokumentaciju koridora

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda tenderom traži firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za izgradnju infrastrukturnog koridora od Novog Beograda do Surčina.
Navodi se da je reč o prvoj fazi infrastrukturnog koridora za potrebe opremanja Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu.
Nabavka obuhvata projekat pristupne saobraćajnice sabirnoj fekalnoj kanalizacionoj crpnoj stanici (KCS-1) sa pripadajućom infrastrukturom, kao i projekat sabirne fekalne KCS-1. 
Vrednost nabavke procenjena je na 10 miliona dinara, a njome je obuhvaćena i tehnička dokumentacija za izgradnju vodovoda i fekalne kanalizacije u regulaciji postojeće saobraćajnice, navodi eKapija.
 
Navodi se da je za potrebe prilaza novoj kanalizacionoj crpnoj stanici potrebno izgraditi deo saobraćajnice Nove 4 u dužini od oko 120m. Deo saobraćajnice Nova 4 zadržava trasu postojećeg dvosmerenog Trga Zorana Đinđića i predstavlja vezu sa državnim putem deonica Novi Beograd - Surčin.
 
Kako piše eKapija, planirana saobraćajnica Nova 4 sadrži dve kolovozne trake odvojene razdelnim pojasom širine 4,5 metra. Kolovozna traka je širine sedam metara i sastoji se iz dve saobraćajne trake širine od po 3,5 metra. Sa obe strane kolovoza planira se ivični zeleni pojas širine jedan i dva metra, zatim obostrani trotoari širine dva metra, kao i bankine širine jedan metar. U planu je i jednostrana biciklistička staza širine 2,2 metra.
 
U okviru javne nabavke potrebno je projektovati sabirnu fekalnu crpnu stanicu KCS-1 u koju bi dolazile otpadne vode sa ovog područja. Količine otpadne vode koje dolaze u sabirnu crpnu stanicu, potrebno je preuzeti iz projekta Mašinoprojekta koji projektuje Nacionalni stadion, EXPO Centar, EXPO Housing Area i Hotel. Sabirnu crpnu stanicu projektovati kao KCS nadzemnog tipa.
U okviru regulacije postojeće saobraćajnice u skladu sa faktičkim stanjem na terenu, od novoprojektovane pristupne saobraćajnice sabirnoj fekalnoj stanici, do postojeće vodovodne mreže u Vojvođanskoj ulici potrebno je isprojektovati vodovod orijentacione dužine od oko dva kilometra.
 
Rok za podnošenje ponuda je 5. jun.
  • Lola

    28.05.2023 16:14
    Zar još razmišlja o tome? Sramno, ali njega nije sramota.
  • Pravi Patriota

    28.05.2023 15:36
    @Limanac
    "Dok god ima jedno bolesno dete a ćutimo dok država gradi ovakve stvari, nećemo moći da kažemo za sebe da smo hrišćani."

    BRAVO!!!
  • Rade

    28.05.2023 14:51
    Huligan samo gradi svojima, da im se oduži za terorisanje građana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.