Šta je sve Vučić dobio na poklon: Teglu sa zemljom i malom lopatom, bojnu sekiru, betonske kopačke..

Agencija za sprečavanje korupcije objavila je listu poklona koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio tokom 2022. godine.
Šta je sve Vučić dobio na poklon: Teglu sa zemljom i malom lopatom, bojnu sekiru, betonske kopačke..
Foto: Pixabay
Kako se navodi na sajtu, a prenosi N1, procenjena vrednost svih poklona je 3.761.500 dinara.
Među vrednijim poklonima koji su procenjeni da vrede oko 250.000 dinara su staklena vaza koju je dobio tokom radne posete Turskoj, porcelanska vaza sa ukrasima od zlata, figura velikog orla na grani, ručno rađena vaza od srebra.
Uramljenu sliku Isusa Hrista koju je dobio od ruskog političara Leonida Sluckog vredi 150.000 dinara, a jedna kristalna vaza koja je poklonjena predsedniku vredi 170.000 dinara.
 
Lutka u tradicionalnoj nošnji Japana koju je dobio na otvaranju fabrike "Toyo Tires" u Inđiji procenjena je na oko 100.000 dinara, koliko vredi i jedna porcelanska vaza koju je dobio predsednik.
 
Veći deo poklona, kako se navodi na sajtu Agencije, vredi manje od 60.000 dinara, a među njima su i tegla sa zemljom i malom lopatom u drvenoj kutiji sa ceremonije polaganja kamena temeljca za Nestle fabriku, društvena igra Mikado, tradicionalna libijska kapa, gusle, bojna sekira.
 
Na listi su i bista Živojina Mišića, drveni šahovski set, pištolj Zafar-K, model adidas kopačke od betona, brojne ikone, umetničke slike, poštanske marke, šolje, makete...
 
Svi pokloni, kako se ističe, ostaju u javnoj svojini.
  • ?

    29.05.2023 16:14
    ?
    Odakle AV skupocena odela cipele sa platom od 1200 evra? Koliko je meni poznato sakoe koje nosi nijedan nije ispod 6000 eura sa cipelama od 2200 eura? Ovim pitem apelukem na AV da podeli sa svima nama tu "magiju"...hapsite to pod hitno
  • Žaklina

    29.05.2023 11:16
    ...kod sundjer boba...
    Iskreno se nadam da će karijeru završiti noseći tu betonsku obuću...ali prvo u bukagije!
  • Maroder

    29.05.2023 11:05
    Neka obuce kopacke od betona, a na glavu da stavi libijsku kapu..u jednu ruku teglu sa zemljom a u drugu drustvenu igru Mikado..pa nek prozbori koju mudroliju...ne bi izgledao nista ludje od uobicajenog radnog dana..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.