Brnabić o policiji koja je bila "nevidljiva" na protestu: MUP nije reagovao da se to ne zloupotrebi

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je na poslednjem protestu "Srbija protiv nasilja" ponovo viđeno nasilje.
Brnabić o policiji koja je bila "nevidljiva" na protestu: MUP nije reagovao da se to ne zloupotrebi
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Brnabić je rekla da je na protestima održanim u subotu "opet neko ubacio neki element" koji je pozivao na nasilje i želeo da nasilno uđe u zgradu RTS-a.
"Pa kakvi su to protesti protiv nasilja? Zaista svo poštovanje svim ljudima, impresivan broj u svakom smislu, treba da čujemo šta imaju da kažu, iako ne razumem kako će ti zahtevi doprineti smanjenju nasilja", kazala je ona.
Na pitanje zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nije reagovalo na incidente kod RTS-a, od kog su se organizatori protesta ogradili, Brnabić je rekla da policija nije bila tamo da se njihova intervencija ne bi zloupotrebila.
 
"Ministarstvo unutrašnjih poslova nije bilo tamo da se slučajno bilo kakva njihova intervencija ne bi zloupotrebila da se kaže da je to nasilje nad građanima koji drugačije misle, nad građanima koji mirno protestuju", rekla je Brnabić i dodala da bi u slučaju eskalacije nasilja MUP reagovao.
 
Upitana zbog čega vlast napada proteste "Srbija protiv nasilja" da zloupotrebljavaju dva masovna ubistva u političke svrhe, kada je i SNS sa jasnim stranačkim obeležjima pravila skup "Srbija nade" u Beogradu, Brnabić je kazala da proteste organizuju političke stranke i "najveći nasilnici u društvu".
 
"Što se tiče skupa 'Srbija nade', da, tamo su bile pristalice, članovi i simpatizeri SNS-a, i mnogi drugi ljudi. I ne samo iz SNS. Došli su da pokažu jedinstvo, nikoga nisu vređali", ocenila je premijerka, koja je i članica Predsedništva SNS.
  • Mislilac

    29.05.2023 23:09
    Čale
    Bolje da ćutiš!
    Sedi!
    Jedan!
  • 9

    29.05.2023 17:24
    Boli broj
    Broj koji oni nikada neće uspeti da skupe bez mita od 2 crvene koliko im vredi obraz i sendviča pride. Ni svi autobusi i stranačke prisile ne mogu se porediti sa voljom naroda koji je nenasilno i dostojanstveno šetao. Da nije bilo njihovih stranačkih pijandura koji su iskakali pred kamere voljenih pink naočara od 200.000 ljudi ne bi ostao ni papir na ulici duž trase , a ne zapišani i ubljuvani haustori. Time se sendvičari nikada neće moći pohvaliti. Vodu su dobili i od Boga , a mlađani batinaši iz Šapca su napunili gaće jer bi ih prisutni podučili Gandijevskim metodama. O nasilnosti već u Skupštini jedino je Češeljuga bacao čaše , a ON-a šamarala mikrofon. To od prave opozicije nikada niko uradio nije. Tako da je bolje da ćuti u skutima šefa ,biće pametnija.
  • Milica

    29.05.2023 15:25
    Milica
    Znači vi propali Rusi stojite iza ovih nemira kod nas na Kosovu? Samo bežite što dalje od naše Srbije i Putin i svi vi iz Kremlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.