Judita Popović o TV Informer: Savet REM-a zna šta želi "glavni urednik"

Elaborat koji je izdavač Informera priložio uz zahtev za dozvolu da emituje TV program prilično je paušalno napisan i ne sadrži ništa konkretno u vezi programskih sadržaja, kaže Judita Popović.
Judita Popović o TV Informer: Savet REM-a zna šta želi "glavni urednik"
Foto: Medija centar Beograd

Članica Saveta REM-a kaže da Savet nije "po sopstvenoj pameti odlučio da Informer dobije dozvolu" i da je sistem dozvolio da "jedan 'mastermajnd' odlučuje".

"Članovi Saveta vrlo dobro znaju kako odlučuje 'glavni urednik', a on se očigledno iznervirao i rekao - hoćete da sklonite Pink i Hepi, evo vam Informer", rekla je Popović za N1.

Popović kaže da se u elaboratu navodi da će televizija plasirati 75 odsto informativnog medijskog sadržaja, a 25 odsto pokrivaju dokumentarni, kulturno-umetnički, obrazovni, naučni, dečiji i filmski program.
 
"Informer ima rok od 90 dana u kom treba da počne sa emitovanjem, u suprotnom po zakonu gubi dozvolu", kazala je.
 
Judita Popović kaže da je "skandalozno" da Informer dobije dozvolu, a da elaborat ne sadrži naznake da će pristup Informera biti drugačiji u odnosu na štampano izdanje.
 
Na pitanje da li je na sednici Saveta REM-a bilo reči o tome koliko često je Informer kršio Kodeks novinara, Popović kaže da iako je insistirala da se raspravlja o tome, ostali članovi Saveta nisu dali pozitivan odgovor.
 
"Bukvalno bez jasne argumentacije je odbijeno da se uopšte raspravlja o svemu tome, kao da taj Informer počinje od nule", kaže ona.
 
Dodaje da su ostali članovi Saveta REM-a tražili njenu ostavku jer "vrši nasilje" nad njima i "napada" članove REM-a po medijima.
Popović to odbacuje i ističe da napada odluke koje ne odgovaraju propisima.
 
"Ja sam smatrala da je jako potrebno da neko bude u tom Savetu REM-a, ako sam dobila priliku da nešto uradim, upravo da se učini transparentnijim rad regulatora", rekla je Popović.
  • Luna

    29.05.2023 22:38
    Sve
    Sve mogu da razumem ali sveštenik da sedi tamo kao kip to je nedopustivo
  • Pobesneli Laloš

    29.05.2023 21:04
    Jedina
    Ovo je jedina žena koja vredi. Ukinuti za sva vremena sve druge članove REM-a, od bezobrazne "neće da može", do najvećeg novinarskog promašaja iz Novoga Sada i blajhane prevrtljive popadije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.