Više od 50 osoba povređeno u sukobima u Zvečanu

Više od 50 osoba ima različite vrste povreda od šok bombi, suzavca i udaraca.
Više od 50 osoba povređeno u sukobima u Zvečanu
Foto: Beta/AP
Od toga je troje je zadržano u bolnici, a jedna osoba je životno ugrožena i ima prostrelne rane, rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.
Među povređenima je i novinar Tanjuga i jedan od srpskih političara.
Kako je javio dopisnik RTS-a, ima povređenih i na strani KFOR-a i na strani građana u Zvečanu.
 
Bivši predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović, koji je povređen danas tokom sukoba Kfora i kosovskih Srba ispred zgrade opštine Zvečan, kazao je da su mirno sedeli okrenuti kordonu vojnika Kfora leđima, ali da su krenuli da ih tuku, a potom je bačen i suzavac i šok bombe.
 
"Bili smo u prvim redovima, sedeli smo mirno, okrenut sam bio leđima, međutim, krenuli su da nas tuku i cokulama i štitovima, bačen je suzavac, šok bombe. Više me boli duša, nego što smo pretrpeli traume. Više su to kontuzione povrede, koje će proći, ali boli nas ono što smo videli da se na goloruki narod bacaju šok bombe, da se puca, da se krvnički bije", rekao je Milović u izjavi za novinare ispred KBC Kosovska Mitrovica, gde i sam radi kao lekar.
 
Povređenima je pomoć pružena u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.
 
U Leposaviću i Zubinom Potoku nije bilo tenzija, a građani su se razišli i najavili novo okupljanje za sutra.
 
 
Do sada je dokumentovano ukupno sedam incidenata koji uključuju napade na novinare i medijsko osoblje u gradovima koji se nalaze u severnom delu Kosova.
 
Događaji na severu Kosova obuhvataju i fizičku agresiju, napad na redakciju portala Periskopi, kao i slučajevi uništavanja i vandalizacije imovine koja pripada medijskim radnicima i njihovim redakcijama, kao što su TeVe1, Dukagjini, Kallko i Top Channel.
 
 
Automobil TeVe 1 je, nakon što je vandalizovan kamenjem i farbom, zapaljen.
 
Eskalacija sukoba počela je nešto pre 17 časova kada su na građane bačeni su suzavac, šok bombe, a okupljeni su uzvratili kamenicama i flašama.
 
Jake snage KFOR-a krenule su u razbijanje skupa građana okupljenih ispred opštine Zvečan.
 
KFOR je izveo akciju kako bi pomerili dva blindirana policijska vozila sa specijalcima koji su bili opkoljeni građanima.
  • Antun Čupak

    30.05.2023 09:15
    Bog te mazo, ne mogu da verujem da ova žuta banda od bogova odobrava kurtijeve i kvintine teroriste. Nema predaje živela Srbija!
  • Nemanja

    30.05.2023 00:30
    Snimak
    Na snimku se lepo vidi da suzavac dolazi iza leđa kordona kosovske policije i malo kasnije napadi na njih. Na drugim snimcima Radia slobodne evrope se vidi kako demonstranti bacaju šok bombe na italijanski kordon KFORa
  • /

    29.05.2023 23:05
    /
    i sta mislite kako ce zavrsiti napad na kfor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.