Đoković o Kosovu: Stop nasilju, ne znam da li će me kazniti zbog ovoga

Srpski tenser Novak Đoković je nakon pobede na Roland Garosu na kameri napisao poruku "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju".
Đoković o Kosovu: Stop nasilju, ne znam da li će me kazniti zbog ovoga
Foto: Beta/AP

Kako kaže, nema nameru da ulazi u političke debate i da je tema oko Kosova veoma osetljiva, prenosi B92.

"Naravno da me jako boli šta se događa na Kosovu. Naši ljudi su proterani iz opština i ovo je najmanje što sam mogao da uradim", rekao je Đoković.

Objasnio je da oseća odgovornost kao javna ličnost, ali i kao sin čoveka koji je rođen na Kosovuda iskaže svoju podršku narodu i Srbiji. 
 
"Mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo i srpski narod i vrlo je bintno pokazati slogu i podršku u ovakvim situacijama. Ne znam šta će biti", rekao je Đoković.
 
Dodao je i da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama zbog poruke koju je ostavio na kameri.
 
"Ne znam da li će me kazniti, ali bih ponovio isto. Ja sam protiv ratova, nasilja, konflikta i to sam uvek iskazivao u javnosti. I naravno da imam saosećanje za sve ljude, ali prosto ova situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i povelji UN", rekao je.
Đoković je dodao kako mu je žao što "smo u situaciji koja je nezavidna za nas".
 
"Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja za našu državu. Najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri su tamo. Mnogo razloga ima zašto sam to napisao na kameri", poručio je srpski teniser.
  • 0344

    30.05.2023 07:51
    Vrhunski sportista,
    ali bio i ostao budala.
  • xqt

    30.05.2023 07:19
    Bar neko zadovoljan
    Njegova izjava neće mnogo pomoći, ali će goditi patriJotama.
  • Deja vu

    30.05.2023 07:16
    Goloruka nejač opet napala jer se branila. Spontano, naravno, ništa organizovano. Baš kao i miting za vođu. Spontano .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.