Vučić: Dešavanja na Kosovu posledica Kurtijeve želje da dođe do sukoba Srba i NATO-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su na severu Kosova tokom današnjih sukoba uhapšene četiri osobe i da su u toku pregovori da budu pušteni.
Vučić: Dešavanja na Kosovu posledica Kurtijeve želje da dođe do sukoba Srba i NATO-a
Foto: FoNet

Dodao je i da je 21 pripadnik KFOR povređen, od čega su trojica teže ranjena.

"Rasporedili smo naše snage na mestima gde mislimo da je neophodno. Razgovarao sam sa predstavnicima najvažnijih zemalja, a za utorak, 30. maj sau 8 ujutru je zakazaba sednica sa Kvintom, a taj dan verovatno neću ići u Bratislavu. Pozivam Srbe na KiM da ne ulaze u sukob sa NATO", rekao je Vučić.

On je dalje rekao da su današnji događaji posledica političke želje Aljbina Kurtija da dođe do sukoba između Srba i NATO-a.
 
"Iako smo mesecima govorili da Kurti ima samo jednu želju da izazove sukobe, da dovede do krvoprolića malo ko je želeo da čuje istinu i malo koje hteo da razume šta se događa na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić
 
Prema Vučićevim rečima, Kurti koji je jedini krivac za sve što se događa "pere pilatovkse ruke" i pravi se da on nema nikakve veze s tim.
 
"Srbi na severu Kosova okupili su se ispred zgrada opština kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo okupatorskim gradonačelnicima, jer vojnici KFORA nisu zaštitili Srbe i nisu sprečili nelegalno i nasilno preuzimanje opština, i nasilje kome su srbi bili izloženi", rekao je Vučić.
On je rekao i da su pripadnici KFOR-a trebali da štite Srbe a ne kako kaže, nelegalno izabarane gradonačelnike.
 
Vučić je dodao da će dati sve od sebe da sačuvaju mit jer "Srbi i Srija samo hoće mir i ništa više".

Komentari 45

  • Koča

    30.05.2023 17:37
    Dokle
    Ćeš da se praviš lud ?
    A ovi Srbi sa Kosova koji ti i dalje veruju,neka razmisle...
    Poslaće ih tvoj drugar Kurti u jednom smeru za Srbiju kao socijalne slučajeve.Troškove za autobus platiće on,ovog puta...
  • Лиманац

    30.05.2023 11:24
    Косово и Метохија је Србија.
    Терор параполицијских структура лажне државе над српским народом на Косову и Метохији мора бити одлучно заустављен!
  • GorD

    30.05.2023 07:18
    I tako
    Da je Pera otiš'o u policiju i sve prijavio, do ovoga ne bi došlo. Ali Kurtijevi autobusi su super, malo skupi ali..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija