Petković: Kurti izaziva rat kako bi izbegao formiranje Zajednice srpskih opština

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je za RTS da Aljbin Kurti pokušava da izazove rat jer je to jedini način da izbegne svoje obaveze preuzete potpisivanjem Briselskog sporazuma.

To se, kako je rekao, odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština.

Navodi da je KFOR trebalo da bude prisutan u petak i da spreči ulazak "lažnih gradonačelnika u četiri opštine", a koji su doveli do nemira i sukoba.

"Naravno da Vojska Srbije radi svoj posao i zaštitiće srpski narod i državu Srbiju, jer je to i ustavna obaveza, mi ne želimo ni rat ni sukobe, mi ne izazivamo bilo kakve nemire, to je učinio Kurti sukobljavajući se sa golorukim narodom", rekao je Petković.
 
Podsetimo, u neredima na severu Kosova u ponedeljak povređeno je više od 50 osoba.
  • 9

    30.05.2023 15:45
    Za rat
    je potrebno dvoje . Zar će "faktor mira i stabilnosti " da se uključi ?
    A i usput odakle pravo da se meša u unutrašne stvari susedne DRŽAVE ? Pa nije Srbija Rusija . Ili možda jeste južna gubernija ? Samo sa 4 raspala MIG-a se ne uleće protiv NATO-a. Braća im se muče sa Ukrajinom već godinu dana koja nije u NATO i ne mogu joj ništa.
    Tek smo izgradili mostove , jel hoće da ЦОКО ide samo do Petrovaradina ili je otpisao i Vojvodinu?
  • Sloba53

    30.05.2023 14:22
    Koga bre zamajavate sa asocijacijom opština sa srpskom većinom koja ima ingerencije malo veće od MZ. A Srba je više sa druge strane Ibra.
    Kad je dobijete slavićete to kao veliku pobedu. Koji licemeri , sa svih strana.
  • Istina

    30.05.2023 12:36
    @Andrija Šrek
    "Ne. Stari drugari Kurti i Vučić simuliraju ratno stanje u dogovoru, da bi se skrenula pažnja sa demonstracija u Beogradu i kako bi Vučić rekao: "Kako možete da pravite demonstracije u OVOM trenutku?"

    Istina! I još će pokrenuti sve svoje kerbere, sa onih istih državnih frekvencija koje tako grozničavo brani, koliko danas!

    Fućka se njima za dobrobit ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija