Vučić otkazao put u Bratislavu zbog situacije na Kosovu: Važnije mi je da budem s narodom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je put u Bratislavu, gde je trebalo da prisustvuje bezbednosnom forumu.
Vučić otkazao put u Bratislavu zbog situacije na Kosovu: Važnije mi je da budem s narodom
Foto: 021.rs
On je saopštio da je otkazao dvodnevnu posetu Bratislavi kako bi bio sa svojim narodom, kao i da će obići pripadnike vojske koji su raspoređeni na najvažnijim mestima.
Vučić je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav naveo da je jučerašnji dan bio izuzetno težak za celokupan srpski narod.
"Za to postoji jedan toliko mali uslov da ne mogu da verujem da ljudi iz Kvinte i najmoćnijih zapadnih zemalja ne mogu da ga ispune – to je povlačenje specijalnih policijskih snaga Prištine sa severa KiM i uklanjanje lažnih gradonačelnika koji ne predstavljaju baš nikoga", naveo je Vučić, koji se ranije danas sastao sa ambasadorima Kvinte i ambasadorima Rusije i Kine.
 
Istakao je da ćemo nastaviti da se zalažemo za mir i čuvati taj mir u odnosima prema Kforu i svima dugima.
 
"Otkazao sam put u Bratislavu i dvodnevni boravak u prestonici Slovačke, važnije je da budem sa našim narodom i danas ću da obilazim naše vojnike koji su raspoređeni na najvažnijim mestima, više hiljada njih, i uveren sam da će istina, pravda i Srbija na kraju pobediti", zaključio je Vučić.
 
KFOR je juče u Zvečanu nasilno razbio protest Srba. Dvojica Srba ranjena su iz vatrenog oružja, jedan od njih je u veoma teškom stanju. Povređeno je i trideset pripadnika Kfora.
I premijer Kosova Aljbin Kurti otkazao je učešće na forumu u Bratislavi.
 
Vlada Kosova je potvrdila da Kurti neće učestvovati na Bratislavskom forumu 2023.
 
Ove godine, prema dnevnom redu koji je ovaj forum objavio, Kurti je danas trebalo da učestvuje kao govornik na panelu sa bivšim predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, bivšim premijerom Bugarske Kirilom Petkovim i evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
  • demosten

    31.05.2023 08:26
    Vučko
    po najnovijim statiskama ima 73% , tako hejteri možete da patite a i ko da vlada ćuta milivojević, jerema , aleksić pa njih ne bi glasali za skupštinu stanara u vašoj zgradi a podržavate ...
  • Voja

    31.05.2023 07:42
    Idi ti samo,idi.I nemoj se vise nikad vracati,povedi sa sobom ovu tvoju kamarilu.Ne brini za narod,bice narodu mnogo bolje bez tebe.
  • R49

    30.05.2023 22:45
    Ni stida, ni srama
    Nastavlja da glumata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.