Uhapšen sudija u Nišu: Uzeo 35.000 evra oduzetih u krivičnim predmetima

Sudiju Višeg suda u Nišu I. B. (54) uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.
Uhapšen sudija u Nišu: Uzeo 35.000 evra oduzetih u krivičnim predmetima
Foto: Pixabay
On se sumnjiči da je od 1. januara 2014. do novembra 2019. godine, dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja i u dvanaest krivičnih predmeta zahtevao od radnika računovodstva suda da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima, sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet.
Kako se sumnja, sudija potom preuzeti novac nije uputio na veštačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden javnom tužiocu za organizovani kriminal.
  • Djura znate vi koji

    31.05.2023 13:55
    a masni pandur iz NS ???
    njemu u predmetu nema para…
  • Banderaš

    31.05.2023 11:28
    Kakav predsednik-takve i sudije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija