Udruženje dramskih umetnika: Napadi na glumce ne prestaju, pojedini poslanici ih nazivaju šljamom

Udruženje dramskih umetnika saopštilo je da napadi na glumce nisu prestali ni nakon dobronamernog apela tog udruženja i da su došli do toga da ih poslanici sa skupštinske govornice nazivaju "šljamom".
"(Ta činjenica) govori da ili blatiocima nije bitna naša dobronamernost u stišavanju sukoba i strasti (sada kada je to svima nasušno neophodno), ili da je posredi namerna provokacija za račun nekakvih zlonamernih agendi, sa ciljem dodatnog huškanja na što oštrije međusobne sukobe", navodi se u saopštenju.
Prema njihovim rečima, to je oduvek bio manir isključivo onih koji u potpirivanju sukoba vide zgodan resurs za političku eksploataciju.
"Još jednom apelujemo na svest svih onih koji veruju da jezik takvih uvreda predstavlja 'trud u borbi protiv nasilja' i podsećamo ih da je istrajavanje na takvoj retorici ozbiljna neodgovornost pred budućnošću ove zemlje i zastrašujući prilog sveopštem sunovratu", piše u saopštenju.
 
 
Naglasili su da to udruženje objedinjuje članove najrazličitijih političkih uverenja i da taj apel ne predstavlja zastupanje nijedne političke strane.
 
"Minimum prava koje bi moralo biti jednako jeste pravo na različitost političkog stava. Stoga se ovom napomenom unapred ograđujemo od svake eventualne političke zloupotrebe ovog našeg Apela i svako ko to eventualno pokuša, samo će potvrditi svoju zlonamernost", navodi se u saopštenju.
  • 9

    01.06.2023 15:41
    Fiona
    je jedan krajnje pozitivan lik u crtanom. Ovo nažalost nije crtani.
  • D

    01.06.2023 13:25
    D
    Dramski umjetnici neka upamte ovo vredjanje i dodju sa gradjanima na Protest!!!
  • misko

    01.06.2023 13:05
    kako se svet brzo menja
    nekada su ljudi robove vezivali lancima /bukagijama/,jer su bili slobodoljubivi, danas im to nije potrebno dovoljno im je tv pink i Heppy, i gradjani ce sami da seku vene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.