Vlasnik GAT-a uz Vučića i Gašića u strogo čuvanom prostoru MUP-a

Povodom Dana ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP), jedan od gostiju u Komandno-operativnom centru MUP-a bio je Dejan Slijepčević, direktor i vlasnik firme GAT, koja je bliska SNS.

Sagovornici portala Nova.rs tvrde da su prekršeni svi propisi i da Slijepčević nikako nije mogao da uđe u prostorije MUP-a, u koje je moguće pristupiti jedino uz posebne dozvole i u specijalnim okolnostima.

Njegova firma se u poslednje vreme pominjala u vezi sa gradnjom stadiona u Leskovcu, a do sada je dobila priliku da radi na brojnim projektima na kojima je investitor država.

Fotografiju na kojoj se vidi Slijepčević u Komandno-operativnom centru MUP-a prvi je na Tviteru objavio advokat Nikola Lakić. On za Nova.rs kaže da u Komandno-operativni centar ne može da uđe niko ko nije službeno lice.
 
"Drugi razlog oko toga šta je sporno na toj fotografiji je taj što je gospodin Slijepčević osoba koja je u zemljama regiona, konkretno u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, hapšena zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela, te je to još jedan od razloga zašto osoba koja ima takvu prošlost ne može da ima pristup Komandno-operativnom centru MUP-a. Upravo taj centar služi da se u njemu nalaze službene informacije policije i da se u realnom vremenu prikupljaju sve informacije iz cele Srbije", kaže Lakić za Nova.rs.
 
Sagovornik ovog portala naglašava da je ovo veliki propust MUP-a, ali da ga to ne iznenađuje imajući u vidu da se, po njegovim rečima, "od dolaska Vučića na vlast radi na stvaranju pretorijanske garde".
 
"Bahati šeik Bratislav Gašić naručio je nedavno nove uniforme za pripadnike policije i to bez preke potrebe, dok se na odgovorna mesta postavljaju kadrovi koji su politički poslušni. Oni su bez potrebnih kvalifikacija i ceni jedino odanost njemu i njegovom šefu", tvrdi Lakić.
 
Firma GAT d.o.o, čije sedište je u Novom Sadu, pored posla izgradnje stadiona u poslednje dve godine realizovala je čitav niz projekata u lokalnim samoupravama od Novog Sada, do Bujanovca, Šida, Novog Pazara i niza drugih opština, ali je sarađivala i s brojnim državnim firmama poput EPS-a, JKP "Toplana" ili institucija poput PIO fonda ili medicinskih instituta.
 
Komentarišući ulazak Slijepčevića u strogo čuvene prostorije MUP-a pukovnica u penziji i poslanica Narodne stranke Slavica Radovanović objašnjava za Nova.rs da civilna lica ne ulaze u prostorije Komandno-operativnog centra, osim ukoliko nisu članovi zvaničnih delegacija. Ona naglašava da je to jedna od najzaštićenijih prostorija MUP-a jer se tu prati bezbednost građana, otkrivaju krivična dela i slično.
"Kao civilno lice nije mogao da uđe u prostorije MUP-a, osim ako nije predstavnik delegacije, a to odobrana ministar. Te delegacije su najčešće iz Saveta Evrope, Evropske unije i slično. Ja kao narodna poslanica i pukovnica ne mogu da se pojavim tamo, jednostavno, ne bi mi dozvolili. Nije ni poželjno da se civili pojavljuju u Komandno-operativnom centru. U pitanju su prostorije gde je vama ceo grad 'na dlanu', možete da vidite i čujete informacije koje ne smeju da budu dostupne. Između ostalog, možete da imate pregled stanja koji deo grada je pokriven kamerama, a koji ne", objašnjava pukovnica u penziji za Nova.rs.
 
MUP nije odgovorio na pitanja portala Nova.rs u vezi sa Slijepčevićevom posetom Komandno-operativnom centru.
  • Aleksej

    12.06.2023 07:21
    Punjena lignja
    ...kad stojis mirno Vucicu i Gasicu...
  • mama

    12.06.2023 00:56
    obilazak
    Njegova firma radila pa došo da vidi.
    GAT=SNS
  • Radovan

    10.06.2023 12:52
    Severna Koreja je za ove profesionalna drzava. Ovakav teror nije vidjen od Causescua dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.