Suđenje klanu Veljka Belivuka se nastavlja, zahtevi za izuzeće odbijeni

Nakon nešto duže od mesec dana, od kada je održano poslednje ročište, suđenje u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka nastaviće se u utorak, 20. juna.
Suđenje klanu Veljka Belivuka se nastavlja, zahtevi za izuzeće odbijeni
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
Ovoj grupi se sudi za sedam teških ubistava, otmice, silovanje, mučenje, prodaju drogu i nedozvoljeno nošenje oružja, piše N1.
Predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević zakazala je čak sedam termina za održavanje ročišta u tri nedelje zaredom.
Naime, pauza u suđenju je usledila zbog toga što su na poslednjem ročištu održanom 15. maja advokati odbrane i optuženi Veljko Belivuk i Marko Miljković tražili izuzeća sudija i tužilaca.
 
Da bi se zakazala nova ročišta bilo je potrebno da se prvo donesu odluke za sve zahteve za izuzeća, a o njima su odlučivali Apelacioni sud, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, kao i Visoki savet tužilaštva.
 
Kako je za N1 potvrđeno iz Višeg suda u Beogradu i Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, svi zahtevi za izuzeća su odbijeni kao neosnovani, osim u slučaju zahteva za izuzeće donedavnog predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića jer mu je u međuvremenu, krajem maja, istekao mandat.
 
Na poslednjem ročištu su advokat Stefan Jokić, branilac okrivljenog Alekse Stošića, kao i prvooptuženi Veljko Belivuk i drugooptuženi Marko Miljković tražili su izuzeća postupajućih tužilaca Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i izuzeće specijalnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, predsednice sudskog veća Vinke Baraha Nikićević, članova postupajućeg sudskog veća i tadašnjeg predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića.
 
Kao razloge su naveli da sumnjaju u nepristrasnost sudija i tužilaca i da ovu odluku da traže njihova izuzeća "nisu doneli preko noći, već im se nagomilavalo".
Zahtevima su se pridružili i advokati odbrane Nikola Jerković, Dragan Malović, Jasmin Duštinac, Đorđe Tomić, Gordana Božilović i Sanja Ćeriman.
 
Sudsko veće je zbog toga donelo odluku da odloži sva ostala zakazana ročišta u maju. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija