VIDEO: Novo targetiranje glumaca, Miloš Biković pozvao nadležne da reaguju

Na Tviteru pod pseudonimom Narodni neprijatelj objavljena su dva videa u kojima su još jednom imenom i prezimenom targetirani brojni glumci.
Kako javlja N1, na samom početku videa stoji poruka "Glumci koji su uhlebljeni na projekte Telekoma, odnosno državnim budžetom i privatne kompanije Pink, pozivaju na antidemokratske metode rušenje države i ustavnog poretka".
Potom se ređaju slike sa imenima i prezimenima velikog broja glumaca: Branislav Trifunović, Hana Selimović, Miodrag Dragičević, Amar Ćorović, Ana Mandić, Vesna Trivalić, Gorica Popović, Dragan Bjelogrlić, Petar Božić, Radovan Vujović, Jovana Gavrilović, Bojan Dimitrijević, Tamara Dragičević, Nikola Đuričko, Nina Janković, Sofija Juričan, Branka Katić, Svetlana Ceca Bojković, Gordan Kičić, Tihana Lazović, Danica Maksimović, Nenad Maričić, Irfan Mensur, Ammar Mešić, Vanja Milačić, Milan Mihajlović.
 
U drugom videu, spisak se nastavlja: Marko Janketić, Ivan Mihailović, Nela Mihailović, Milica Mihajlović, Vanja Nenadić, Nataša Ninković, Anita Ognjanović, Viktor Savić, Jelena Stupljanin, Nikola Kojo, Marko Todorović, Branislav Tomašević, Marina Ćosić Mirković, Nada Šagrin, Rade Šerbedžija, Milan Marić, Jelisaveta Seka Sablić, Sergej Trifunović, Olivera Bacić.
 
 
Na navedenom Tvitu stoji i post:
 
"Posle najgorih izjava dela glumaca o Srbiji i narodu, mislim da je pošteno da: @Telekom_Srbija, @RtvPink, @TvPrva, @zeljkomitrovic zaobiđete u narednim projektima sve koji su u ovome učestvovali. Neka se potpuno posvete pseudopolitičkim angažmanima, a vi šansu dajte mladima."
 
Povodom novog napada na glumce, među prvima se oglasio Miloš Biković koji je istakao da "ovo ne sme da se toleriše i da nadležni organi moraju da reaguju".
 
"Ne moramo uvek svi da mislimo isto ali ako ćete da crtate mete na čelo ljudima koji imaju drugačije mišljenje, ako zbog toga treba da se streljaju, onda stajem u stroj sa njima". 
 
Pored njega brojni glumci su takođe stali uz kolege i dele sporan video uz apel na nadležne da što pre reaguju.
 
N1 podseća da ovo nije prvi napad na glumce koji su podržali proteste "Srbija protiv nasilja". Među prvima to je učinio poslanik SNS Nebojša Bakarec koji je javno izneo honorare glumaca, a potom je targetiranje nastavljeno, zbog čega sve više njih dobija pretnje u koje su uključena i deca, kao u slučaju glumice Tamare Dragičević.

Komentari 28

  • Lazar

    13.06.2023 00:27
    Funkcija predsednika u Srbiji svejedno nije ni doživotna ni nasledna, a sve i da jeste - Aleksandar Vučić nije Srbija, on je prvi koji krši Ustav i ustavni poredak. A vi ste politički nepismeni, ali smatrate da ste pozvaniji od javnih ličnosti da se bavite pitanjima od javnog značaja.
  • Tviti

    12.06.2023 22:15
    Podrska glumcima.

  • Vladimir

    12.06.2023 21:05
    Glumci foliranti
    Kada vi targetirate onda je to sloboda izražavanja a kada vas targetiraju onda je to nasilje režima... ovo vam je nova reklama pošto ste izgustirali kladionice i banke... belosvetski ! Ko će da prlja ruke sa takvima i još od vas da pravi žrtve... a za Srbiju (sem zarade) zabole vas i tuki i cupi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija