Džonić po izricanju presude lupao glavom o sto i pretio da će se ubiti

Goran Džonić, koji je na doživotni zatvor za ubistvo tročlane porodice Đokić, po izricanju presude uzvikivao je da nije kriv, lupao je glavom o sto i pretio da će se ubiti.
Džonić je, nakon toga, po nalogu sudije, izveden iz sudnice, javlja N1.
Od trenutka kada je sudija za Džonića rekao da je kriv, on je u više navrata ponavljao "Zašto, zašto".
Sudija je tokom izricanja presude ukazao na dokaze zbog kojih je Džonić osuđen na doživotni zatvor, među kojima i onaj da je njegov DNK pronađen na novcu koji je pronađen na imanju ubijene porodice.
 
Sudije je rekao da je Džonić detaljno isplanirao zločin i dodao da ga je još dokazni postupak jasno povezao sa tregedijom.
 
Prema rečima sudije, Džonić nije dao neophodne odgovore koji bi ga odbranili od činjenica - otkud njegov DNK na nađenom novcu, kako je zločin na putu izvršen oružjem koje pronađeno u njegovom posedu, kao i za čaure koje su pronađene a odgovaraju tipu naoružanja koje je nađeno.
 
Posle presude sudija je naveo i da misli da je kazna adekvatna posebno ako se uzme u obzir trenutak kada masovna ubistva postaju svakodnevica i da poruka mora da bude dovoljno jasna u ovom slučaju.
Džonić je ranije rekao da nije kriv za smrt rođaka i negirao svoje iskaze date Višem javnom tužilaštvu prošle i pretprošle godine.
 
Kazao je da se ne seća svojih ranijih iskaza jer su ga policajci posle hapšenja tri dana udarali u glavu i da je od ranije imao zdravstvene tegobe zbog kojih je morao da ode u invalidsku penziju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.