VIDEO: Srušio se most u Mrčajevcima, evakuisano više od 210 građana, vanredno u 52 opštine

Most u Mrčajevcima kod Čačka srušio se jutros, usred obilnih padavina i bujičnih poplava koje su proteklih dana pogodile Srbiju. Vanredna situacija proglašena je u 52 grada i opštine.
Zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja reke Musine, pa putevi Rekovac - Trstenik i Mrčajevci - Kraljevo kod mesta Adrani od juče nisu prohodni.
Poplave u Srbiji nanele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova.
 
Nova.rs prenosi snimak rušenja mosta u Mrčajevcima.
 
Sinoć oko 20 časova zbog poplava je izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros je evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštili su iz MUP-a.
 
Vatrogasci-spasioci vrše crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku.
 
Pripadnici Ministarstva unutaršnjih poslova obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa meštanima i na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti. U skladu sa najavama RHMZ prati se situacija na Zapadnoj Moravi, Crnom Timoku, reci Ibar koja ima blagi porast, Zapadnoj Moravi kod Kruševca gde je nivo reke je u opadanju, a i rekama u Borskom okrugu kao i reci Toplici koje si u blagom opadanju.
Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Nedeljko Gagić rekao je u gostovanju na Radio televiziji Srbije da je situacija trenutno mirna i da nema novih izlivanja reka, ali da je u poslednjih 24 sata, zbog poplava evakuisano 217 ljudi.
 
Gagić je naveo da je u Jagodini problem s izlivanjem reke Belice i da je nasip popustio, kao i da su poplave najveću štetu nanele na područjima Rasinskog okruga, Raškog i Šumadijskog okruga.
 
Takođe, naglasio je da su najviše oštećeni stambeni objekti, zatim javne ustanove, kao i poljoprivredne površine. 
  • 313z

    17.06.2023 17:49
    Jednostrani graditelj
    Treba neko vođi da objasni da u tigru postoje mnogobrojne reke, a i potoci, i da nije najvažnije praviti samo autoputeve i brze pruge već ponekad treba napraviti i nasip ili kanal.
  • Jelena

    17.06.2023 15:11
    A Vesic saljiv i razdragan zbija sale sa Drobnjakom na RTS-u ispred srusenog mosta...on se covek vazda zabavlja jer zna da sekiracija skodi lepoti.
  • Cacanka

    17.06.2023 14:15
    Most je prosle godine zatvoren za saobracaj(zvanicno ali ne i u praksi jer se koristio do poslednjeg casa) jer je bio previse ostecen zbog prelazaka slepera koji grade koridor. Naravno, most izmedju dva sela, na putu trece kategorije za to nije projektovan. I naravno, izvodjac nece nikada nadoknaditi stetu. Hvala Bogu da niko nije poginuo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija