VIDEO: Pogledajte snimak privođenja članova Zajedno ispred Skupštine Srbije

Stranka Zajedno objavila je snimke privođenja njihovih članova tokom akcije pisanja grafita "Srbija protiv nasilja" ispred Skupštine Srbije.
Na snimku se vidi legitimisanje, kako policajac govori da ne smeju da ih snimaju i potom kako jednom od mladića prilikom uvođenja u auto otimaju mobilni iz ruke i guraju ga na zadnje sedište.
Na snimku se čuje i glas kopredsednice Zajedno Biljane Stojković koja pokušava da objasni policajcima da ne mogu da im zabrane da ih snimaju, a pita ih i zašto nisu reagovali kada su neki drugi grafiti pisani na ulici. 
 
 
Podsetimo da je policija u nedelju uveče privela Biljanu Stojković i još četvoro aktivista, zbog ispisivanja grafita "Srbija protiv nasilja", a pušteni su na slobodu posle zadržavanja u Policijskoj stanici opštine Stari Grad u Beogradu.
 
Stojković je ispričala da su se na poziv skupštinskog obezbeđenja pojavila dva policijska automobila sa sedam policajaca.
"Privođenje aktivista i mene kao narodne poslanice, dok smo na asfaltu ispisivali poruke protiv nasilja, predstavlja glorifikovanje nasilja od strane režima. Poruke su ispisivane ispred Skupštine Srbije u kojoj se govor mržnje neprekidno sluša i upravo zbog toga poruka ’Stop nasilju’ trebalo bi da stoji na tom mestu", rekla je Stojković.
 
Ocenila je da je u pitanju jedan vid diskriminacije, jer, kako je rekla, murali ratnih zločinaca stoje na mnogim fasadama u Beogradu. 
  • Бака

    20.06.2023 20:26
    Па шта сте мислили .Можете да радите шта хоћете а да вам баш нико ништа не може.Е па мало сте се зезнули.И над попом има поп
  • Zoro

    20.06.2023 19:42
    Saranje
    Ovo prica fakultetski obrazovanj licnosti. Ni deca od fesetal godina ne ni se pravdala sto saraju Po fasadama. Naravno Beogradjanko ce platiti ciscenje I uredjenje trotoara koje neodgovorne islobodno mogu reci nedorasle osobe skrnave. Sarah Biljana svoju sobu do mile bolje. Sram te Bilo.
  • Zoki

    20.06.2023 06:02
    Kom.
    Stvarno kranji brezobrazluk zamisli policija sprecila da sarate po gradu ispred skupstine zaista ste nenormalniuzmite i darajte svojoj kuci ili radite nesto korisno nemojte uvek traziti krivce na drugoj strani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija