Uhapšen Srbin u okolini Gračanice po optužbi za ratne zločine, meštani blokirali put

Srbin iz okoline Gračanice uhapšen je akcijom kosovske specijalne jedinice, a pod optužbom za ratne zločine, saznaje RTS.
Uhapšen Srbin u okolini Gračanice po optužbi za ratne zločine, meštani blokirali put
Foto: Beta/AP
U znak protesta, mešta nisu blokirali magistralni put Priština - Gnjilane.

Kako su pripadnici specijalnih jedinica objasnili porodici, muškarac je uhapšen zbog ratnog zločina nad Albancima koje je navodno maltretirao dok je radio kao čuvar u zatvoru u Lipljanu, piše RTS.

Kancelarija KiM: Hapšenje još jednog Srbina brutalna demonstracija sile
 
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, ovoga puta u Gračanici, brutalna demonstracija sile i nepravde od strane "antisrpskog režima Aljbina Kurtija u Prištini koji svoj teror i tenzije sa severa sada želi da proširi i južno od Ibra".
 
Srpska lista: Kurti nastavlja sa proizvoljnim i neosnovanim hapšenjem Srba
 
Srpska lista saopštila je da Aljbin Kurti nastavlja sa proizvoljnim i neosnovanim hapšenjem Srba.
 
Dodaju da "kao po ustaljenom receptu, Kurtijev režim nastavlja sa lovom na Srbe pred očima međunarodne zajednice koja anemično ćuti i daje prostor Kurtiju da progoni Srbe, dok Euleks glumi statistički zavod koji u svoje izveštaje dodaje jedno po jedno ime časnog Srbina".
"Ma koliko nastojali da politikom svršenog čina dovedu srpski narod u nemoguću situaciju za opstanak na ovim prostorima i naviknu nas na ove otmice, nećemo prestati da se borimo za svoja prava i tražimo slobodu za našu neosnovano uhapšenu braću, čija je jedina krivica srpska nacionalnost", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.
  • Yy

    21.06.2023 19:46
    Yy
    Vucic je Srbe na Kosovu pustio niz vodu prihvatanjem Briselskog Sporazuma! Munjevito I’m je sa pretnjama sprecen Protest protiv Srpske Liste i Vucica u tisini!!! Ako se ovako nastavi do December Kfor ce preuzeti Vlast na S.Kosova i time ce doci za kratko vreme do iseljenja Srba…mada i sada mnogi zele da idu ali I’m Vucic nedozvoljava jer mu sluze za opstanak na Vladti koji je na staklenim nagama! Tragicno zaista kako ih je prevario i izdao!!!
  • S56

    21.06.2023 17:57
    Bolji način
    Umesto što kukaju srpske vlasti treba bar da pokušaju da zaustave Kurtija, naravno, ako su u mogućnosti.
  • W

    21.06.2023 17:01
    W
    Blokirajte gavni Put kod Merdara i tako cete napraviti pravu Blojadu i Protest!!! A da tuda putuju Albanci Turci…iz EU pa nesmete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija