UNS traži razrešenje Saveta REM-a i izbor drugih članova po novom zakonu

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas razrešenje članova Saveta REM-a zbog dugogodišnjeg neispunjavanja obaveza iz Zakona o elektronskim medijima.
UNS traži razrešenje Saveta REM-a i izbor drugih članova po novom zakonu
Foto: Pixabay
Posebno traže razrešenje člana kojem je to telo dužno da unapređuje kvalitet i raznovrsnost usluga elektronskih medija, štiti razvoj slobode mišljenja i izražavanja na način primeren demokratskom društvu.
"UNS traži da predsednica Vlade Srbije u što kraćem roku, u skladu sa Medijskom strategijom, pokrene usvajanje Predloga Zakona o elektronskim medijima, a po čijem usvajanju bi bili birani novi članovi Saveta REM-a, kako predviđa Medijska strategija, kao što je birano i Veće Agencije za sprečavanje korupcije nakon usvajanja Zakona o sprečavanju korupcije", navodi se u saopštenju.
To medijsko udruženje je pozvalo sve ostale ovlašćene predlagače za sastav Saveta REM, odnosno akreditovane univerzitete, crkve i verske zajedice, nacionalne savete nacionalnih manjina, udruženja izdavača i udruženja novinara, udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora i udruženja građana čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, da podrže tu inicijativu.

Teme

rem

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.