BIRODI: Tužilaštvo za organizovani kriminal otvorilo postupak o radu REM-a

Tužilaštvo je formiralo predmet koji se bavi radom Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
BIRODI: Tužilaštvo za organizovani kriminal otvorilo postupak o radu REM-a
Foto: Beta/AP

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) predao je Izveštaj o radu Regulatornog tela za elektronske medije Republičkom javnom tužilaštvu, a to tužilaštvo je prosledilo predmet Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

To tužilaštvo je danas formiralo predmet, navode u BIRODI.

"BIRODI će svoj izveštaj dopuniti kako novim dokazima koji ukazuju na kršenje zakona od strane REM-a, kao i kršenje sopstvenog kodeksa. Takođe, predložićemo da se saslušaju bivši članovi Saveta REM-a, Slobodan Cvejić i Judita Popović, ali i stručnjaci u oblastima za koje je REM nadležan", naveli su iz BIRODI u saopštenju.
 
BIRODI je svoj Izveštaj o radu REM-a dostavio i Agenciji za sprečavanje korupcije uz zahtev da se izvrši analiza postojećeg plana integriteta REM, odnosno nalazi do kojih su došli uzmu u razmatranje u novom ciklusu izrade plana integriteta REM-a.
 
"Čitava inicijativa ima za cilj da unapredi integritet rada REM-a kao vrhovne medijske vlasti, a sankcionisanje nepostupanja REM-a u skladu za zakonom je prvi korak u procesu njegove institucionalne i kadrovske reforme, koja se ne završava samo smenama u Savetu REM-a i sankcionisanjem svih onih za koje se utvrdi da su kršili zakone, pravilnike i kodekse u svom radu", piše u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.