Vučić o Rusiji: Srbija nikad neće podržati puč, nema sumnje da je bilo pomoći iz inostranstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišući jučerašnje događaje u Rusiji, rekao da Srbija nikada neće podržati puč ni u jednoj zemlji i nikakav prevrat korišćenjem vojske.
"Nismo to podržali ni u Turskoj, ne bismo podržali ni u Americi. To su stvari koje ne smete da dozvolite. Vlast se menja na izborima, voljom građana", rekao je Vučić gostujući na TV Pink. 
Naveo je da će taj događaj ostaviti dubinske i teške posledice, i na stanje na bojištu u Ukrajini, ali i na unutrašnjepolitičko stanje u Rusiji: "Za razliku od većine koji misle 'tresla se gora, rodio se miš', mislim da će ovo imati teške posledice". 
Upitan kako bi se slabljenje Putina manifestovalo na Srbiju, Vučić je rekao da bi mogao o tome da govori, ali da ne želi. 
 
"Morate da imate celinu slike, a ne navijački pristup. Mi u Srbiji imamo sliku po pitanju međunarodnih odnosa, kao da navijamo za Zvezdu ili Partizan", rekao je Vučić. 
 
Dodao je i da ne želi da govori o tome ko je spolja podržao pobunu, ali da "nema nikakve sumnje da je bilo pomoći iz inostranstva".
 
Takođe je rekao da je greška što je Rusija dala ogromnu moć Vagneru.
 
"Kada vidite neke biznismene, čim se dočepaju miliona, misle da treba da uređuju i državu i ceo svet i da postavljaju koga hoće. I misle da su sve postigli bez pomoći države. A zamislite da nekome date 3.000 tenkova, 10 aviona, 150 helikoptera, šta taj u nekom trenutku pomisli", naveo je predsednik.
 
Dodao je da je pitanje odbrane zadatak države, kao i da smo mi pravili sličnu grešku devedesetih, koju Rusi sada ponavljaju.
 
"Kao što je Zelenski napravio grešku svojim izjavama, pa podržao Vagner. Do juče je bio terorista, pobio toliko Ukrajinaca, a sada vam je i on drag. To pokazuje da u svetu ima malo principa, a sve je skopčano sa interesima", naveo je Vučić. 
 
Rekao je i da je situacija rešena isključivo zahvaljujući predsedniku Rusije Vladimiru Putinu: "Svaka čast Lukašenku, ali ovo je završio Putin".
  • ...

    25.06.2023 23:58
    Eto, nesto se dogodilo u Rusiji, pa se ovaj osetio zapostavljen.
  • Zoran

    25.06.2023 23:29
    A kako se skidaju diktatori sa vlasti?Postenim izborima?A koji diktator dozvoljava postene izbore?
  • gorica

    25.06.2023 22:11
    Drži se ti Gašića
    Samo se ti drži nepismenog Gašića pa ćeš daleko dogurati. Gašić barem ima zanat da lepi pločice i fuguje, a ti nemaš dana radnog staža kao pravi čovek, već samo prljava i lažljiva politika koju sam formiraš i lažeš samog sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija