Novaković: Vučić neće raspisati izbore za jesen jer zna da bi ih sigurno izgubio

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da ne očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisati vanredne parlamentarne izbore na jesen, "jer zna da te izbore sigurno gubi"
Novaković: Vučić neće raspisati izbore za jesen jer zna da bi ih sigurno izgubio
Foto: 021.rs
Novaković je za današnje izdanje lista Nova rekao da u svojoj vladavini od 11 godina Vučić nikada nije bio "ovako uzdrman i slab", kao i da nije reč o sticaju trenutnih nepovoljnih okolnosti, nego je reč o "nezaustavljivom trendu pada".
"On taj pad može usporavati, ali ne može zaustaviti. Poslednji, tragični događaji postavili su pred građane osnovno pitanje na kojem počiva civilizovan život. Da li ova država može da garantuje bezbednost svojim građanima? Dalje nema...Dalje je pakao od života koji nam je napravila Vučićeva vlast. Ukratko, vreme koje dolazi nije Vučićev saveznik", kazao je Novaković.
Povodom toga što je Vučić, koji je u maju odstupio sa mesta predsednika SNS, odložio formiranje svog narodnog pokreta koje je najavljivao za kraj juna, Novaković je rekao da to govori "da ova vlast ne može ni da odglumi stabilnost".
 
"Vučić je kapetan broda u kom mu ne veruju ni prvi oficiri. Izgubio je vezu sa mašinskim odeljenjem i posada mu okreće leđa, ali on zaneseno stoji na palubi zagledan u pučinu", ocenio je Novaković.
  • Djekson

    29.06.2023 12:02
    Sigurno
    To sigurno Gubi vazi samo za Vas iz Opozicije a culi smo i videli Više Puta kako Gubi i da je Gotov
    Jer vi licno vašim Ponašanjem i Politikom kakvu ste Vodili onomad a bogami sad još gore
    Nešto ne Ulivate Poverenje Gradjanima
    Narod vas se Plaši u svim Segmentima Vaše Politike
    Vi Nemate Politicku Viziju Nazalost
  • Elvira

    28.06.2023 19:51
    Bulevar Evropa
    A sta ces sa ovim Bulevarom Boro?
  • Istraživanje jun

    28.06.2023 13:19
    Kada bi sada bili izbori ovo bi bili rezultati:
    Koalicija centar-levo (Jeremić, Aleksić, Ćuta, Milivojević) 30%
    Državotvorni blok (Dveri, Poks, DSS, Zavetnici, DJB) 40%
    SPS 9%
    SNS 8%
    SSP 1%
    manjine 6%
    ostali niko ni 1%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.