Dačić: Resetovaćemo odnose sa Izraelom, priznali su Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će naredne nedelje u Srbiju doći njegov kolega iz Izraela te da će razgovarati o "resetovanju odnosa".
Dačić: Resetovaćemo odnose sa Izraelom, priznali su Kosovo
Foto: 021.rs

"Bitno je to, da vidimo da resetujemo odnose koje smo doveli u pitanje jer su priznali Kosovo", rekao je Dačić gostujući na Pinku. 

Dodao je da će u posetu Beogradu doći i njegove kolege iz Venecuele i San Marina.

Govoreći o Kosovu, rekao je da je cilj premijera Aljbina Kurtija da ceo srpski narod proglasi "genocidnim", a da je pozicija Srbije promenjena.
 
"Promenjena je pozicija Srbije, svima u međunarodnoj zajednici je sada jasno ko je taj koji pravi probleme, a ta priča da smo mi loši momci kako je decenijama unazad govoreno, a da su u Prištini žrtve, se potpuno preokrenula", rekao je šef srpske diplomatije.
 
Dodao je da se Zajednica srpskih opština uopšte ne pominje kao deo plana za deeskalaciju, a na Beograd se vrši pritisak da Srbi pristanu da učestvuju na novim izborima na Kosovu.
  • Analitičar

    30.06.2023 15:34
    @Zaorro
    Vi očigledno pojma nemate u kakvom stanju je Grčka bila pre članstva u EU.
    Klasično nepismeno, neobrazovano, neinformisano, neutemeljeno relativizovanje i spinovanje koje nas vozi poslednjih 30 godina i koje nas je dovelo dotle dokle nas je dovelo.
    A sa takvim pristupom- može i još gore.
  • Коле

    30.06.2023 15:23
    Боље да Рестартују владу Србије мало су тилтовали
  • Zorro

    30.06.2023 15:02
    Za pera nevera
    Aj mi navedi jednu uredjenu Evropsku Drzavu po tvome. Sta ti uopste znas o EU? Sanjaj dalje! Ti mislis eu i svi problemi reseni. Da podsetim: Grcka je od 1981 godine u europskoj zajednici. I sta je uspela??? Uspela je da se lepo zaduzi..... Ako tako nastave nepise im se dobro. Luku pirejus kinezi vec hoce da otmu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija