Protesti održani i u Kragujevcu, Novom Pazaru i Kraljevu

Nasilje dolazi sa svih strana i to se mora zaustaviti, rekao je večeras u Kragujevcu, na skupu "Srbija protiv nasilja", ekološki aktivista Miloš Srejović.
Protesti održani i u Kragujevcu, Novom Pazaru i Kraljevu
Foto: FoNet (Miki Jeftović)
On je izjavio da nasilje dolazi iz medija, iz parlamenta, gde "poslanici vladajuće koalicije najstrašnije napadaju i vređaju sve koji im se suprotstave".
 
Nasilje se manifestuje i na ulicama, među mladima i u školama, naveo je Srejović.
Inženjer elekrotehnike Miloš Marinković je poručio građanima da vlast ne može da im uradi ništa što joj narod ne dozvoli.
 
Marinković je izjavio da je vlast pokazala da je spremna na sve u odbrani fotelja i upitao okupljene šta su spremni da urade da bi zaštitili porodicu, sebe, grad i državu.
"Ovde se država shvata kao Carigradska porta, ne kao servis građana, porezi kao harač, a ne kao naš novac, a izbor predsednika Srbije kao izbor sultana. To mora da se promeni", rekao je Marinković.
 
On je konstatovao da Srbija ima institucije sve dok ima bar dva poštena policajca, tužioca ili sudije.
 
"Niko ne želi da vlast menja na ulici, ali svi hoćemo da institucije rade svoj posao", izjavio je Marinković.
 
Nekoliko desetina građana na protestu u Novom Pazaru 
 
Nekoliko desetina građana Novog Pazara okupilo se na drugom protestu "Sandžak protiv nasilja", sa kojeg su osudili najnovije slučajeve nasilja u tom gradu i pozvali na odgovornost nadležne u državi zbog stvaranja ambijenta u kojem se nasilje promoviše.
 
Skup je organizovala Inicijativa slobodnih građana (ISG), a jedan od njihovih aktivista Almir Vrujčanin kazao je da je jedan od povoda okupljanja i nedavni napad na humanitarnog aktivistu Mirzu Aličkovića i njegovu porodicu.
 
"Niko od nas nije zadovoljan što smo ovde, što pravdu moramo da tražimo na ulici, što ne možemo da je dobijemo preko sistema, u institucijama. Ne funkcionišu policija i sudstvo, mnogo stvari ne funkcioniše u ovoj državi", poručio je Vrujčanin.
 
Protestna šetnja održana je i u Kraljevu, a građani su išli od Trga srpskih ratnika ka ibarskom mostu.
  • manja

    09.07.2023 00:38
    bez komentara
    Večeras je održan drugi po redu prptest i u Vrbasu.
    Zašto to niko ne pominje.
    Medijska pažnja ipsk je važna, da znamo kploko nas ima i da animira građane, da im da podršku i da se zna koloko nas šeta. Svaki grad je važan i važno je da se čuje i ono s. lokala u ovom delu zemljr.
    Interesantno a građani baš i ne znaju šta sve vlast u ovoj opštini radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.