Pas napao četvorogodišnje dete u Sremčici i rasporio mu stomak, hitno operisano u Tiršovoj

Četvorogodišnje dete je u Sremčici napao pas i rasporio mu trbušni zid, rečeno je RTS-u u Hitnoj pomoći.
Pas napao četvorogodišnje dete u Sremčici i rasporio mu stomak, hitno operisano u Tiršovoj
Foto: 021.rs
Roditelji su dete odmah odvezli u kliniku u Tiršovoj, gde je operisano.
Roditelji su dete odmah odvezli u kliniku u Tiršovoj, gde je operisano.
Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.
"Desio se vrlo brutalan napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela", rekao je dr Stijačić.
 
Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatrica je detaljno majci objašnjavala šta da radi . da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.
 
"Alarmirana je dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme, dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu", rekao je doktor.
 
Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.
 
Kako javlja Tanjug, u pitanju je vlasnički pas. 
  • XY

    10.07.2023 23:29
    Mišljenja sam da pod hitno treba doneti zakon da vlasnici pasa krivično odgovaraju za ovakve stvari kao za pokušaj ubistava ili ubistvo, plus rigorozna novčana kazna.
    Problem je ne samo u velikim već i u malim rasama koje nenormalno laju i zaleću se na svakoga.
    Kakve samo traume od njih doživljavaju mala deca i trudnice! Uvesti kazne i za to.
    Valjda će onda svi ovi pomodari, usamljenici, fensi i opasni likovi početi da vode računa na pravi način o ovim živim bićima, da ih vode na kratkom povodcu, stavljaju brnjicu, obezbede da ne izlaze iz dvorišta...dresiraju kod koga i kako treba...da ne laju na svaku muvu...i da se konačno shvati da je svaki čovek mnogo bitniji od bilo kog psa.
  • Gasa

    10.07.2023 21:50
    Uneti u zakon
    Svakog opasnog i krupnog psa bez korpe i povodca, odmah oduzeti a vlasnika u zatvor, isto kao neposlusnog i bahatog vozaca. Jedino tako ce ovaj bahati narod promeniti svoje bezobrazne navike.
  • Zoi

    10.07.2023 15:54
    Zasto
    Zasto ljudi razvodnjavate stvari,sitnite ih u 1000 tema,???te porezi te kazne te roditelji .rat izbi izmedju ljubitelja i mrzitelja zivotinja.zasto?
    Ovde se radi o nedostatku opste kulture .
    Ne vodi dete sa sobom kad hranis tudjeg psa.
    To je sve sto bi trebalo postovati da do ovoga ne dodje.psi zive sa nama milenijumima i treba znati o njima bar osnovno.nisu zivotinje krive,90 posto njih reaguje isto kad ih hranite.
    Drzava mora da donese zakone i propise o drzanju velikih pasa.da sterilise lutalice,da kaznjava neodgovorne.najmanje su krive zivotinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija