Ponoš: Potrebni kreativniji koraci u smeru građanske neposlušnosti i bojkota institucija

Predsednik pokreta "Srbija centar" (Srce) Zdravko Ponoš ocenio je da "nije izgledno" da će postojeći nivo pritiska na vlast dovesti do ispunjenja zahteva protesta.
Kako je rekao Ponoš, zato su potrebni "kreativniji koraci u smeru građanske neposlušnosti i bojkota institucija".
Ponoš je za televiziju Nova S ocenio da su protesti "Srbija protiv nasilja" postigli "dosta na polju razbijanja straha" ali da zahtevi protesta nisu ispunjeni.
"Nije izgledno da će ovaj nivo pritiska dovesti do ispunjenja zahteva. Takva je priroda Vučićevog nedemokratskog režima. Podložniji je pritiscima spolja, nego što imaju sluha za pritisak iznutra. Važno je da se protesti nastave, ali to nije dovoljno, treba još neke stvari da se dodaju da bi se napravio pomak", naveo je Ponoš.
 
Komentarišući najave raspisivanja vanrednih izbora, Ponoš je ocenio da one služe za "unošenje pometnje u opoziciji".
 
"Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora ove godine jer Vučić ne sme da ih raspiše zbog spoljašnjeg pritiska kako bi ispunio preuzete obaveze oko Kosova, a beogradskih neće biti jer zna da bi ih izgubio. Pojaviće se jasni indikatori pred raspisivanje vanrednih izbora. Pre svega mora da upakuje taj svoj pokret što je samo naziv za koaliciju, biće neko povećanje penzija, pare za omladinu, opasno zaoštravanje pa smirivanje oko Kosova. Sada tih indikatora još nema", rekao je Ponoš.
  • Обсервер

    10.07.2023 12:40
    Програм
    Дај нам Срце Ваш програм, одмах гласам за Вас !
  • Nikola

    09.07.2023 15:50
    Diktator će otići kad izgubi podršku zapada. Do tada će mu tolerisati gušenje medija, policije, sudstva... Doveden je da reši problem Kosova, uvede kosovske srbe u kosovski sistem, što je uradio, preostaje još da potpiše priznanje i onda ga puštaju niz vodu. Zna to i on, pa zato malo, malo zapreti ratom čisto da ućutka desničare. Zna to i.opozicija i niko od njih ni ne bi na vlast dok se ne potpiše Kosovo! Zato što pre potpiše pre će otići! Do tada narode savi leđa i trpi ili....
  • W

    09.07.2023 14:31
    Potrebnija su nova lica na celu opozicije!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija