Predsednik Crne Gore Jakov Milatović stigao u zvaničnu posetu Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je poželeo dobrodošlicu crnogorskom kolegi Jakovu Milatoviću koji je danas stigao u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji.
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović stigao u zvaničnu posetu Srbiji
Foto: FoNet (Instagram predsednika Crne Gore)
"Poželeo sam dobrodošlicu predsedniku Crne Gore, uveren da otvaramo novo poglavlje u odnosima između naših zemalja i bratskih naroda", napisao je Vučić na Instragramu.
Milatović je izjavio da je njegov dolazak u Beograd, odmah nakon poseta Briselu, institucijama Evropske unije i sedištu NATO, ide u prilog unapređenju i revitalizovanju političkih odnosa dve zemlje.
 
"Prisustvo predsednika Vučića na mojoj inauguraciji 20. maja, ministra Dačića na Samitu u okviru Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi – koji smo imali u Podgorici 27. juna, i ova moja prva poseta Beogradu, u tako kratkom vremenskom periodu, upravo idu u prilog unapređenju odnosa dve države. Revitalizacija političkih odnosa je važna za unapređenje naših ekonomskih odnosa, što ima za rezultat direktne benefite za privredu i građane“, poručio je Milatović, obraćajući se zvanicama na prijemu koji je u Crnogorskoj kući u Beogradu povodom njegove posete priredila Ambasda Crne Gore.
Predsednika Crne Gore danas posle podne je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
 
"Radujem se susretu koji će dodatno učvrstiti tradicionalno prijateljske odnose i saradnju naših zemalja", napisao je Dačić na Instagramu uz fotografiju dočeka Milatovića.
 
Zvaničan doček je najavljen za sutra u 10 sati ispred Palate Srbija.
 
Milatović je nedavno izjavio da će u fokusu njegove posete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.
 
On je za TV Crne Gore rekao da će najvažniji segment posete u biti ponovno upostavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu.
 
"Akcenat će biti i na druge teme: ekonomska saradnja, zajednički infrastrukturni projekti, zajednički put ka Evropskoj uniji ali tema oko ambasadora je preduslov", naveo je Milatović i dodao da će pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Crnu Goru i izrazio uverenje da će on to prihvatiti.
 
Tokom posete Beogradu Milatović će takođe položiti venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.
 
Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem. Najavljeno je i da će položiti cveće ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" gde je početkom maja ubijeno desetoro đaka i radnik obezbeđenja.
  • Сеновић

    10.07.2023 10:16
    Визе
    Ма бре увести визни режим и крај.
  • Deda Lala

    10.07.2023 07:44
    Nekultura
    Zasto Vucic nije docekao Predsenika Crne Gore? Cak ni Brnabic, vec ministar inostranih poslova? Dobro da nisu poslali portira iz zgrade "predsednistva"... Vucic i ovaj put svojim bezobrzlukom i nadmenoscu ruinira odnose sa susednom zemljom.
  • Eon

    10.07.2023 07:01
    Seče i levo i desno
    Sad da vidimo hoće li vođa nešto oštro reći i Milatoviću. Neće valjda da prekine tradiciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.