Tužilaštvo o sankcijama SAD za Vulina: Tražićemo da nam dostave konkretne dokaze

Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal je saopštilo da je preko medija upoznato sa tim da je ministarstvo finansija SAD sankcionisalo direktora BIA Aleksandra Vulina.
Tužilaštvo o sankcijama SAD za Vulina: Tražićemo da nam dostave konkretne dokaze
Foto: 021.rs
Kako je navelo, tražiće od njih i drugih međunarodnih institucija da im dostave konkretne dokaze.
Ministarstva finansija SAD je objavilo ranije da je sankcionisalo Vulina zbog umešanosti u lanac trgovine oružjem i drogom, te da ga "smatra odgovornim za koruptivna i destabilizujuća dela koja su takođe omogućila ruske maligne aktivnosti u regionu".
TOK je navelo da će "radi provera" iznetih navoda u medijima, "zahtevati dodatne informacije" od domaćih i od pravosudnih institucija SAD i drugih međunarodnih partnera i da će, kako je dodalo "zahtevati dostavljanje konkretnih dokaza koje se odnose na Vulina".
 
Dodalo je u saopštenju da je sa informacijom da se Vulin nalazi na listi sankcionisanih pojedinaca Ministarstva finansija SAD i razloge zbog kojih se našao na listi, upoznato iz domaćih sredstava javnog informisanja.
 
TOK je navelo i da je, u vreme dok je Vulin bio ministar unutrašnjih poslova, a i kada je direktor BIA, u saradnji sa tim institucijama, realizovalo više predmeta organizovanog kriminala.
Dodalo je da su tu i predmeti protiv organizovanih kriminalnih grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Darka Šarića, grupe "Vračarci“ i transnacionalnog organizovanog kriminala, u kojima je, kako je navelo, ostvarena i vrlo intenzivna međunarodna saradnja.
 
"Tokom rada na ovim kao i drugim predmetima, nijedna međunarodna policijska niti pravosudna institucija, kao ni domaća, nije ukazivala na postojanje umešanosti Vulina u bilo kakvu kriminalnu aktivnost", dodao je TOK.
 
Podsetilo je da je, po Zakoniku o krivičnom postupku, svako fizičko ili pravno lice, domaća ili strana institucija, koja raspolaže bilo kakvim dokazom da je učinjeno krivično delo iz nadležnosti TOK-a, može da mu ih dostavi.
  • Ssy

    14.07.2023 22:09
    @ Zasmetalo
    Predsednik je objasnio i ubistvo pevačice, rušenje Savamale i stotinak drugih misterija. I???
  • Fuj49

    14.07.2023 22:03
    NapreDNO i "genijalno"
    Umesto da probude dolovac i pokrenu istragu, kRadikali se dosetili da im posao svrše amerikanci. Šta li će da pokušaju da smisle kad dokazi stignu?
  • Zasmetalo

    14.07.2023 19:36
    Sve je jasno
    Predsednik je sve objasnio i to je istina.Ostalo je sve laz i zla namera neprijatelja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija