Srbija daje stipendije studentkinjama koje su veličale Ratka Mladića u Sarajevu - na poziv Vulina

Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentkinje Fakulteta kriminalistike u Sarajevu, koje su prethodnih dana bile u fokusu javnosti zbog podrške Ratku Mladiću, dobiće stipendije u Srbiji.
Srbija daje stipendije studentkinjama koje su veličale Ratka Mladića u Sarajevu - na poziv Vulina
Foto: 021.rs
One su danas su u Istočnom Sarajevu prisustvovale konferenciji za medije na kojoj je saopšteno da će školovanje nastaviti u Beogradu.
Generalni direktor fimre "Sarajevo-gas" Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, koji je od pre neki dan novo lice na američkoj crnoj listi, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akademiji za nacionalnu bezbednost u Beogradu, piše N1 Sarajevo
"Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbeđen smeštaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo-gas", rekao je Elek.
 
 
Podsetimo, Tužilaštvo BiH zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo materijal u vezi sa ove dve studentkinje, od kojih je jedna na društvenim mrežama, u majici sa likom četničkog vojvode Mitra Maksimovića, podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na kojoj je ispisan tekst "Osuđen na besmrtnost. Bio si i ostat ćeš naš heroj".
 
Navodno, neke njihove kolege sa fakulteta i prijatelji su reagovali na ovaj sadržaj, na šta je jedna od studentkinja odgovorila "ma nek smo vas pobili".
Ove fotografije objavljene su na dan obeležavanja 28 godina od masovnog ubistva u Srebrenici.
 
Iz kantonalnog MUP-a su saopštili da se Tužilaštvo BiH izjasnilo da se ovaj slučaj kvalifikuje kao krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti.
 
Veličanje osoba osuđenih za ratne zločine po Krvičnom zakonu BiH je krivično delo.
  • Bora

    17.07.2023 15:43
    Šta uradismo
    Zažaliće i poželiće one da se vrate u Sarajevo kad ih omladina koji ne misle kao one uhvate u šemu i pritiska koji će doživeti u Beogradu.


  • Mile

    16.07.2023 18:32
    Meni nije jasno, ako su već tolike "patriote", što ne studiraju nešto u Kosovskoj Mitrovici nego u Beogradu jer i na Kosmetu ima državni univerzitet a mislim da su i niži troškovi studiranja.
  • s

    15.07.2023 23:19
    @nenad

    Čim pročitam ovo "a naša deca" odmah znam o kakvom se mentalnom sklopu radi.

    Na stranu što je ova odluka politička zloupotreba, i što se ni ja ne slažem ni sa studentkinjama ni sa ponudom Vulina, totalno ste promašili poentu sa tim "a naša deca" koja je suštinski rasistička i fašistička. Vaš mentalni sklop nije ništa drugačiji od nekog nacionaliste i šoviniste,oni isto tako razmišljaju samo što "vašu i našu decu" dele po nacionalnosti i etničkoj pripadnosti, a vi po geografskom poreklu.
    Ista suština.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.