Uhapšena lekarka iz Kladova: Bez pregleda izdala uverenje o sposobnosti za nošenje oružja

Policija je uhapsila lekarku LJ. V (63) u Zdravstvenom centru Kladovo zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja.
Uhapšena lekarka iz Kladova: Bez pregleda izdala uverenje o sposobnosti za nošenje oružja
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ona je izdala Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti fizičkog lica za držanje i nošenje oružja, iako je znala da ta osoba nije bila na lekarskom pregledu, saopštio je MUP Srbije.
Kako se sumnja, Lj. V. je jednoj osobi 11. jula sačinila Uverenje o zdravstvenoj sposobnosti fizičkog lica za držanje i nošenje oružja, suprotno Pravilniku o zdravstvenoj sposobnosti fizičkog lica za držanje i nošenje oružja, koje je overila svojim potpisom i pečatom i zavela u ZC Kladovo, iako je znala da ta osoba nije bila na lekarskom pregledu.
Osumnjičena je, kako se navodi u saopštenju MUP-a, privedena nadležnom tužilaštvu.
 
Ona je uhapšena u saradnji pripadnika Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužioca u Nišu.
  • dogyosz

    18.07.2023 21:36
    Godina-dve do penzije, i gospođa sebi dozvoli ovako nešto.
  • 696

    18.07.2023 21:30
    Sve po naređenju
    Male ribe brzo hvataju, somove nikako.
  • Joja

    18.07.2023 21:21
    Ko od politicara i njihovih bliskih drugova ima dozvole za posedovanje i NOSENJE i kako su dosli do istih?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.