Bandović: Vulin i Gašić su tu da bi zataškali afere, to je bezbednosno-obaveštajna tragedija Srbije

Stavljanje šefa BIA na američku listu sankcija predstavalja verovatno najveći udar na međunarodni imidž naših službi bezbednosti od 2001. godine.
Bandović: Vulin i Gašić su tu da bi zataškali afere, to je bezbednosno-obaveštajna tragedija Srbije
Foto: 021.rs
Tako ocenjuje direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Igor Bandović.
"To pokazuje da se odnos prema režimu Aleksandra Vučića menja. Uz to, Amerika je prepoznala da se bezbednosna situacija u regionu pogoršava i tome želi da stane na put. Nama ovde Vulinove veze s Moskovom nisu novost, ali sada za međunarodnu javnost jesu", rekao je Bandović u intervjuu za nedeljnik NIN.
Prema njegovim rečima, "službe bezbednosti Evropske unije možda neće nekakvim zvaničnim, javno dostupnim dokumentom da obznane nezadovoljstvo ako Vulin sačuva funkciju, ali to ne znači da će saradnju sa BIA nastaviti po starom".
 
Bandović je naveo da je Vulinova politička karijera od 2000. godine, a naročito od 2012, "neraskidivo povezana s usponom Vučića", ocenjujući da "on sada Vučićevoj vlasti daje radikalsku, desničarsku aromu".
 
"Ako Vučić do sada nije ni pomislio da ga skloni iz političkog života, sigurno to neće uraditi ni sada. Isto važi i za (ministra unutrašnjih poslova Bratislava) Gašića. Oni su na svojim pozicijama da bi zataškavali, a ne da bi otkrivali afere. I to je najveća bezbednosno-obaveštajna tragedija Srbije", naglasio je Bandović.
  • Toma

    20.07.2023 15:21
    Kriminlaci i pljackasi naroda su uzurpirali vlast u Srbiji.
  • Darkoni

    20.07.2023 09:30
    Hoće li narod u Srbiji i država Srbija da bude jedina zemlja Evrope podržavalaca rata, putinovaca i genocida i trpi ozbiljne ekonomske, privredne,političke posledice i sankcije ili će se pridružiti EU u zajednici Evropskih naroda, najuspelijoj ideji u poslednjih 100 godina gde i pripada? Prizovite se pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija