Janković: Vulin možda i dodatno "napreduje" nakon sankcija, ali SAD prvi put šalju ozbiljne signale

Pravnik i bivši zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da SAD, uvođenjem sankcija šefu Bezbednosno-informativne agencije Aleksandru Vulinu, šalju ozbiljne signale.
Janković: Vulin možda i dodatno "napreduje" nakon sankcija, ali SAD prvi put šalju ozbiljne signale
Foto: 021.rs
U pitanju je signal da je u Vašingtonu nekim ljudima nestalo strpljenja i da postoji nula tolerancije na okretanje od evropskih integracija i okretanje ka "drugoj strani", rekao je Janković za N1.
On smatra da Vulin posle uvođenja sankcija  sigurno neće biti smenjen, ali će možda "da napreduje", jer svaki premeštaj na drugu funkciju može da bude predstavljen kao napredak.
Janković je rekao da bi na primer Vulin mogao da bude postavljen za koordinatora službi bezbednosti, što je malo drugačija uloga, ili za nekog ambasadora.
 
"Nisam siguran da će i to da se desi. Istorija pokazuje da Aleksandar Vučić štiti svoje saradnike da bi učvrstio odnos lojalnosti između njih", kazao je Janković.
 
Prema njegovim rečima, ovo nije pitanje Aleksandra Vulina, već pitanje kakvim društvom nas na Zapadu vide.
 
"Pravo vlasti je da vodi politiku kakvu treba da vodi, ali posledice te politike se ne mogu izbeći. Ako se okrenemo od Zapada, a i to je moguće, to znači da nije trebalo poslednjih 20 godina da nam EU pravi škole, bolnice, mostove, da nam pomaže u svemu", rekao je Janković.
 
Povodom izjave Igor Bandovića da su Vulin i aktuelni ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić tu da bi zataškavali afere vlasti i da istraga neće nigde dovesti, Janković navodi da nažalost ne veruje u institucije.
 
Kaže i da je kada je Gašić bio ministar odbrane, a on zaštitnik građana i kada je sprovodio istragu o napadu na Paradi ponosa, za Gašića bilo tačno da je pokušavao da spreči otkrivanje pune istine.
 
On je rekao i da bi trebalo da se zapitamo i dokle i da li ćemo da se čudimo ili smejemo Vulinu, dok druga strana, u koju je svrstao i sebe, 12 godina trpi poraze "od tih takvih".
 
"Moramo drugačije sagledati situaciju. Ti ljudi upravljaju našim društvom", rekao je Janković i dodao da najveći izazov naše unutrašnje bezbednosti nije terorizam, već podela građana na članove SNS i one koji to nisu.
 
"Najveći izazov u unutrašnjoj bezbednosti je konflikt vladajuće stranke sa građanima Srbije i najveći unutrašnji izazov je fuzija kriminala, tajnih službi, države i politike", naveo je Janković.
  • Stanković I.

    21.07.2023 19:22
    Samo tako za glup narod
    koji se prodaje za 30 eura po glasu i ide na mitinge za 20 eura sok i sendvič i nikako drugačije.

    Cepaj.Do balčaka.Narod tako voli.Daj narodu to što traži.



  • zztop

    21.07.2023 18:11
    Kume pa nije ni dačić ništa manji rusofil od vulina ...
  • Naxos

    21.07.2023 16:45
    Vulina za ambasadora na Marsu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija