Tužba protiv Grada Valjeva, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad zbog projekta "Nevidljiva deca"

Ministarstvo finansija podnelo je tužbu protiv Centra za socijalni rad "Kolubara", Doma zdravlja i Grada Valjeva zbog neprihvatljivih troškova na projektu "Nevidljiva deca".
Tužba protiv Grada Valjeva, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad zbog projekta "Nevidljiva deca"
Foto: 021.rs
"Centar za socijalni rad, Dom zdravlja i grad Valjevo, tužiocu na ime sticanja bez osnova, solidarno, treba da plate iznos od 26.830,27 evra uvećan za zakonsku kamatu", navedeno je u tužbi, objavile su Kolubarske.rs.
Ministarstvo finansija se, pre tužbe, nosiocima projekta, s kojima je potpisan ugovor, obratilo zahtevom za vraćanje neprihvatljivih troškova, međutim, navodi portal, oni su se o taj zahtev oglušili, tako da će se ovaj slučaj naći pred Osnovnim sudom u Valjevu.
U tužbi se, pored ostalog, navodi da su nakon izvršene administrativne provere trošenja sredstava opredeljenih za projekat "Nevidljiva deca" utvrđene nepravilnosti jer je Centar za socijalni rad, kao koordinator projekta, retroaktivno isplatio zarade Projektnom timu, te je iznos od 1.948.289 dinara utvrđen kao neprihvatljiv trošak.
 
Takođe, novčani iznos neprihvatljivih troškova, koji je tom prilikom utvrđen, istovremeno je predstavljao i sumnju na prevaru zbog čega je krivična prijava podneta nadležnom tužilaštvu, tako da se pred Višim sudom u Beogradu vode krivični postupci protiv određenih lica koja su učestvovala u projektu "Nevidljiva deca".
 
Ministastvo finansija, Odeljenje za ugovaranje i finansiranje programa finansiranih iz Evropske unije, potpisalo je 15. januara 2016. godine ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekta "Nevidljiva deca" s Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja i Gradom Valjevom u svojstvu korisnika.
 
Projekat "Nevidljiva deca" je uspostavljanje nove socijalne usluge za decu sa poteškoćama u razvoju u ruralnom području.
 
Kako je navedeno u projektu, opšti cilj bio je pružanje podrške deci sa poteškoćama u razvoju i posebna zdravstvena nega dece u ruralnim područjima kako bi ostvarila svoj puni potencijal kroz socijalno uključivanje u grad Valjevo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija