Ministarstvo: Koluvija nije, niti je bio pripadnik VOA, dokument sa društvenih mreža falsifikat

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dokument sa oznakama Vojnoobaveštajne agencije (VOA) koji se pojavio na društvenim mrežama, u kome se Predrag Koluvija dovodi u vezu sa VOA, falsifikat.
U saopštenju se navodi da "Koluvija nije, niti je bio oficir Vojske Srbije, nije pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, niti je ikada imao saradnički status u VOA".
"Reč je o lažnom dokumentu čiji sadržaj nije verodostojan i na kome je krivotvoren potpis direktora VOA brigadnog generala Zorana Stojkovića što je još 2019. godine utvrđeno grafološkim veštačenjem sudskog veštaka Ministarstva odbrane i Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Uprave kriminalističke policije", stoji u saopštenju Ministarstva odbrane. 
Dodaje se da je pečat Vojnoobaveštajnog centra VOA "zloupotrebljen od strane njenog bivšeg pripadnika, a da forma spornog dokumenta u potpunosti odudara od forme uobičajenog akta pod stepenom tajnosti 'Strogo poverljivo'".
 
"Apelujemo na medije, ali i na celokupnu javnost, da ne podležu dezinformacijama koje se plasiraju u cilju narušavanja ugleda Vojnoobaveštajne agencije i Ministarstva odbrane", stoji u saopštenju.
 
Inspektor Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušan Mitić ispričao je na suđenju Koluviji da je u Koluvijinoj kancelariji na imanju Jovanjica našao ovlašćenje Vojnoobaveštajne agencije (VOA) u kojem je bilo navedeno da je Koluvija potpukovnik službe.
 
U ponedeljak se fotografija tog dokumenta pojavila na društvenim mrežama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija